foto: LETA
Petraviča nolikusi Saeimas deputātes mandātu
Labklājības ministre Ramona Petraviča
Politika
2021. gada 28. janvāris, 13:55

Petraviča nolikusi Saeimas deputātes mandātu

Jauns.lv

Labklājības ministre Ramona Petraviča pieņēmusi lēmumu uz ministres pienākumu pildīšanas laiku nolikt Saeimas deputātes mandātu, portālu Jauns.lv informē Labklājības ministres padomnieks komunikācijas jautājumos Jānis Zariņš.

"Saeimas prezidijam esmu nosūtījusi iesniegumu par Saeimas deputātes mandāta nolikšanu uz ministres pienākumu pildīšanas laiku. Šis nekad nav bijis ambīciju jautājums, bet gan vienmēr esmu iestājusies par partijas un frakcijas stabilitāti, jo tā ietekmē arī mūsu visu ministru darbu valdībā. Būdama deputāte, esmu labāk spējusi aizstāvēt savas nozares, ministrijas, valdības un citu ministru darbu Saeimā," informē ministre.

Petraviča uzsver, ka šādu lēmumu bija pieņēmusi jau decembrī, kad valstī spēkā pieņēmās pandēmija un tā izrādījusies daudz smagāka, nekā vasarā epidemiologi bija prognozējuši, teikts paziņojumā.

"Ņemot vērā, ka partijas vadības jautājuma sakārtošanās ir ieilgusi, esmu nolēmusi negaidīt jaunu partijas valdes iecelšanu un situācijas noregulēšanos, bet koncentrēties ministres pienākumiem šajā nozīmīgajā laikā. Vienlaikus vakar frakcijā mēs pieņēmām svarīgu lēmumu - nepakļauties valdes ultimātam attiecībā par partnerību koalīcijā, bet palikt uzticīgi līdzšinējam kursam un valdības stabilitātei. Tas man bija izšķirošais faktors sava lēmuma pieņemšanai," teikts ministres paziņojumā.

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā pieejamo informāciju, Petravičai atsakoties no deputātes mandāta, viņas vietu Saeimā uz laiku varētu ieņemt SIA "Austrumu lauki" īpašnieks Edgars Kronbergs.

Petraviča par mandāta nolikšanu paziņojusi īsi pēc tam, kad Saeimas opozīcijas deputāti sagatavojuši grozījumus Saeimas Kārtības rullī, rosinot atteikties no iespējas ministram saglabāt arī Saeimas deputāta amatu, tādējādi faktiski mēģinot panākt Petravičas deputātes mandāta nolikšanu.