Politika
2021. gada 24. janvāris, 14:25

Informēs par rīcības plānu, kā kontrolēt Covid-19 izplatību pansionātos

LETA

Pirmdien, 25.janvārī, plkst.12 Labklājības un Veselības ministriju pārstāvji tiešsaistes preses konferencē informēs par rīcības plānu Covid-19 izplatības kontrolei ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās, pavēstīja labklājības ministres Ramonas Petravičas (KPV LV) padomnieks komunikācijas jautājumos Jānis Zariņš.

Kā ziņots, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) otrdien izdeva rezolūciju, ar kuru uzdeva Labklājības, Veselības un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijām līdz darba nedēļas beigām iesniegt koordinētas rīcības plānu tūlītējiem pasākumiem Covid-19 izplatības ierobežošanai visās ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās.

Zariņš informēja, ka pirmdien preses konferencē piedalīsies Petraviča, Labklājības ministrijas valsts sekretārs Ingus Alliks un Veselības ministrijas valsts sekretāres vietniece veselības politikas jautājumos Līga Šerna.

Pēc LM pārstāvja teiktā, koordinētas rīcības plāns, par ko plašāk pastāstīs ministrijas pārstāvji, paredz pasākumu kopumu tālākas infekcijas izplatības kontrolei visās ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās. Plāns izstrādāts sadarbojoties Labklājības, Veselības, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijām.