112
2021. gada 21. janvāris, 10:30

Avārijā uz "Via Baltica" Lietuvā gājis bojā šoferis no Latvijas

Jauns.lv

Ceturtdienas, 21. janvāra, rītā autoceļa Kauņa-Marijampole-Suvalki 82. kilometrā notikusi divu smago kravas auto sadursme. Avārijā gājuši bojā abi tālbraucēji šoferi - Latvijas un Krievijas pilsonis, ziņo Lietuvas mediji.

Pēc Marijampoles apriņķa policijas ziņām, avārija Kalvarijas pašvaldības teritorijā notika šorīt pl. 6.51. Marijampoles policijas pārstāvis medijiem apstiprinājis, ka gājuši bojā abu smago auto vadītāji: "Volvo" vadītājs - 1956. gadā dzimis Latvijas pilsonis, kā arī DAF vadītājs - 1977. gadā dzimis Krievijas pilsonis. 

Pēc sākotnējiem datiem, notikusi frontāla sadursme, precīzāki apstākļi šobrīd tiek noskaidroti. Brauktuve ir bijusi slapja, bet ne slidena. Avārijas dēļ satiksme abos virzienos ir slēgta, un tie, kuri šobrīd plāno pārvietoties pa "Via Baltica" šajā posmā, tiek aicināti izvēlēties citu ceļu.

foto: Lietuvas policija

Portāls Lrytas.lt ir sazinājies ar Lietuvas ugunsdzēsības un glābšanas departamentu, kur apstiprināts, ka uz avārijas vietu izsaukti arī glābēji. Viņi ieradušies jau pēc pāris minūtēm un secinājuši, ka notikusi sadursme - abi kravas auto viens otrā ietriekušies ar tieši ar tām pusēm, kur sēž vadītāji. Ugunsdzēsēji no kabīnēm abu atbrīvojuši šoferu ķermeņus. Mediķi viņiem palīdzēt vairs nespēja.