foto: LETA
"Process pārāk vadāms nav" - Covid-19 Jēkabpilī skāris "visas frontes līnijas"
Iela Jēkabpilī.
Sabiedrība
2021. gada 7. janvāris, 12:30

"Process pārāk vadāms nav" - Covid-19 Jēkabpilī skāris "visas frontes līnijas"

Jauns.lv / LETA

Izplatoties Covid-19, Jēkabpilī infekcija skārusi gan pašvaldības iestādes, gan privātos uzņēmumus, aģentūrai LETA atklāja pilsētas mērs Aivars Kraps (LA).

Politiķis klāstīja, ka atsevišķu lielu uzliesmojumu pilsētā nav, taču zināms par atsevišķiem gadījumiem gan pašvaldības iestādēs, tostarp policijā, gan privātajos uzņēmumos. "Process pārāk vadāms nav. Ja iepriekš bija zināms par saslimšanām tikai konkrētajā bērnudārzā, tagad izplatība ir plaša un visās frontes līnijās," atzina Kraps.

Ņemot vērā, ka Jēkabpils cietumā atklāti 29 Covid-19 pozitīvi ieslodzītie un pieci Covid-19 pozitīvi nodarbinātie, arī šie dati parādās Jēkabpils kopējā statistikā, līdz ar to pārējo jauno atklāto gadījumu skaits pilsētā nav tik liels, skaidroja domes priekšsēdētājs. Vienlaikus viņš atzina, ka infekcija izplatās ģimeņu ietvaros.

Kraps stāstīja, ka gan pašvaldības, gan valsts policija pilsētā uzrauga epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanu, taču joprojām ir daļa cilvēku, kas uzskata, ka ierobežojumi nav paredzēti viņiem.

Komentējot mediķu vakcinēšanas tempu Jēkabpils slimnīcā, Kraps klāstīja, ka interese no darbiniekiem ir, un daļa no tiem, kas nav piekritusi potēties, jau ir izslimojuši Covid-19. Saskaņā ar Nacionālā veselības dienesta datiem līdz trešdienai pilsētas slimnīcā vakcinēti 120 darbinieki. Nākamnedēļ varētu sākt citu pilsētas medicīnas personu vakcinēšanu, pieļāva domes priekšsēdētājs.

Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati liecina, ka otrdien Jēkabpilī atklāti 54 jauni inficētie, 14 dienu kumulatīvajam saslimušo skaitam augot līdz 352 iedzīvotājiem.