foto: LETA
Mičerevskis negrasās izmantot iespēju strādāt Saeimā, ja Pavļuts kļūs par ministru
Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis.
Politika
2021. gada 7. janvāris, 08:18

Mičerevskis negrasās izmantot iespēju strādāt Saeimā, ja Pavļuts kļūs par ministru

Jauns.lv / LETA

Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis, kurš pērn izstājās no partijas "Latvijas attīstībai" (LA), atteiktos no iespējas uz laiku kļūt par Saeimas deputātu, ja parlamentārieša mandātu noliktu Daniels Pavļuts, kuru "Kustība "Par" izraudzījusies kandidēšanai veselības ministra amatam.

"Kustība "Par" vakar paziņoja, ka uz veselības ministra amatu gribētu virzīt apvienības "Attīstībai/Par!" (AP) Saeimas frakcijas vadītāju Pavļutu. Šodien par Pavļuta izvirzīšanu šim amatam lems AP Saeimas frakcija, informēja "Kustībā "Par"".

Ja Pavļuts kļūs par ministru un izvēlēsies uz laiku nolikt Saeimas deputāta mandātu, viņa vietā parlamentārieša mandāts būs jāpiedāvā Rīgas domes deputātam Mičerevskim, kurš pērn izstājās no LA.

Tomēr Mičerevskis vakar vakarā mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņoja par savu nodomu atteikties no tā dēvētā mīkstā mandāta Saeimā. Tā vietā Mičerevskis gribot turpināt strādāt par deputātu Rīgas domē, kurā viņš ir ievēlēts salīdzinoši nesen.

"Man liekas ka nav šobrīd ētiski man tur [uz Saeimu] iet. Es jau iepriekš teicu ka neiešu, lai var droši likt Pavļutu [ministra amatā]," tviterī rakstīja Mičerevskis, piebilstot, ka esošajā situācijā Pavļuts "nav sliktākais variants" veselības ministra amatam.

Ja Mičerevskis no Saeimas deputāta atteiktos, kā nākamajam tas būtu jāpiedāvā 1983.gadā dzimušajam Latvijas Koka būvniecības klastera izpilddirektoram, LA valdes loceklim Gatim Zamuram, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati.

Pavļuts šorīt Latvijas Radio apliecināja, ka deputāta mandātu uz ministra amata pildīšanas laiku viņš noliks, Mičerevskis esot partijai apliecinājis, ka uz vietu Saeimā nepretendēs, līdz ar to parlamentā darbu vajadzētu sākt Zamuram.