foto: LETA
Tuvākajā laikā gaidāma īsta ziema - kupenas un bargs sals
Sabiedrība
2021. gada 6. janvāris, 11:08

Tuvākajā laikā gaidāma īsta ziema - kupenas un bargs sals

Jauns.lv / LETA

Šīs nedēļas otrajā pusē, kā arī nākamajās divās nedēļās laiks Latvijā caurmērā kļūs sniegotāks un aukstāks, liecina sinoptiķu prognozes.

Šonedēļ vairāk snigs valsts dienvidu un dienvidrietumu novados, kur vietām var uzsnigt desmit centimetru sniega, bet turpmākajās nedēļās stipra snigšana brīžiem prognozēta visā Latvijā. Atbilstoši pašreizējām prognozēm mēneša vidū teju visu valsti klās 10-30 centimetrus dziļš sniegs, pat ņemot vērā to, ka dažkārt iespējams atkusnis un lietus.

Sniega haoss pasaulē

Pamatīgu snigšanu pēdējās dienās piedzīvojis Kašmīras reģions Indijā, kur izsludināts lavīnas brīdinājums. Bieza sniega sega skārusi arī vairākas citas valstis.

gallery icon
41

Saskaņā ar "Global Forecast System" prognozi šīs nedēļas izskaņā visā valstī pazemināsies gaisa temperatūra, Latgalē un Vidzemē gaidāms sals līdz -15 grādiem. Pēc tam ciklona ietekmē gaidāms siltāks laiks, kam sekos aukstuma vilnis aiz ciklona, tad atkal tuvosies jauns ciklons. Līdz ar to gaidāma gan svārstīga gaisa temperatūra, gan bieži nokrišņi.

Stratosfērā virs Arktikas strauji paaugstinājusies gaisa temperatūra un mainījies valdošo vēju virziens. Sagaidāms, ka izmaiņas gaisa cirkulācijā būs arī troposfērā, tādēļ janvāra otrajā pusē un februārī Latvijā var dominēt gaisa plūsma no ziemeļiem, kas nodrošinātu dziļu sniegu un dažkārt arī bargu salu.