foto: LETA
Reiznieces-Ozolas vietā darbu Saeimā sāks Edgars Tavars
Edgars Tavars
Politika
2021. gada 4. janvāris, 11:28

Reiznieces-Ozolas vietā darbu Saeimā sāks Edgars Tavars

Jauns.lv / LETA

Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars piekritis ieņemt deputāta amatu, mandātu noliekot Danai Reizniecei-Ozolai, apstiprināja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāve Dace Kārkliņa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saskaņā ar 13.Saeimas vēlēšanu rezultātiem, Reizniecei-Ozolai, noliekot deputātes mandātu, nākamais sarakstā uz vietu Saeimā ir Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, bijušais Latvijas Zinātņu akadēmijas vadītājs Ojārs Spārītis. Kārkliņa norādīja, ka Spārītis ir atteicies no deputāta mandāta, jo vēlas veltīt visas pūles zinātniskajam darbam.

Nākamais sarakstā ir Tavars, kurš ir piekritis kļūt par 13.Saeimas deputātu, sacīja Kārkliņa. Par Tavara mandāta apstiprināšanu lems Saeima.

Kā vēstīts, Reizniece-Ozola nolēmusi nolikt deputātes mandātu, kļūstot par Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) rīkotājdirektori un valdes priekšsēdētāja vietnieci.

Reizniece-Ozola savā "Facebook" kontā paziņojusi, ka pieņēmusi lēmumu nolikt deputātes mandātu, lai darbam FIDE varētu veltīt visu laiku un enerģiju.

Viņa raksta, ka jaunais gads viņas dzīvē nesis lielas pārmaiņas, jo viņa piekritusi piedāvājumam ieņemt FIDE rīkotājdirektores un valdes priekšsēdētāja vietnieces amatu.

"Šis piedāvājums ir ļoti augsts novērtējums ne tikai man personiski, bet arī Latvijai un mūsu valsts šaha tradīcijām. FIDE rīkotājdirektores amats ir viens no augstākajiem, kāds Latvijai bijis kādā no starptautiskām sporta organizācijām. Tā ir lieliska iespēja nest Latvijas sporta vārdu pasaulē," pauž Reizniece-Ozola.

"Esmu pārliecināta, ka man izdosies ieguldīt savu artavu FIDE turpmākajā izaugsmē. Pasaule nākotnē starptautisko šaha federāciju uztvers ne tikai kā profesionālu sportistu atbalsta institūciju un augsta līmeņa sacensību organizatori, bet arī kā sociāli atbildīgu organizāciju, kas sporta spēli aktīvi izmanto bērnu izglītošanā, mazāk aizsargāto sabiedrības daļu integrēšanā un sieviešu tiesību nostiprināšanā," uzsver Reizniece-Ozola.