foto: LETA
Ogrē visiem Mālkalnes prospekta 38 iedzīvotājiem plāno veikt Covid-19 testu
Ilustratīvs attēls.
Sabiedrība
2020. gada 29. decembris, 16:16

Ogrē visiem Mālkalnes prospekta 38 iedzīvotājiem plāno veikt Covid-19 testu

Jauns.lv / LETA

Ogrē visiem Mālkalnes prospekta 38 iedzīvotājiem plānots veikt Covid-19 testu, aģentūru LETA informēja Ogres novada pašvaldības pārstāvis Nikolajs Sapožņikovs.

Ziņa precizēta! 

Viņš sacīja, ka šajā ēkā dzīvo aptuveni 150 cilvēku, daļa no viņiem ir sociāli mazaizsargāti.

Kopš 23.decembra pie ēkas Mālkalnes prospektā 38, Ogrē, nepārtraukti dežurē pašvaldības policija, jo šajā piecstāvu dzīvojamajā mājā, kas savulaik kalpoja kā Ogres trikotāžas kombināta darbinieku kopmītne, kādai pirmā stāva iemītniecei konstatēta saslimšana ar Covid-19. Vēlāk saslimšana ar šo infekcijas slimību tika atklāta vēl trijām personām. No saslimušajiem divi cilvēki ir ievietoti slimnīcā, norādīja pašvaldībā.

Ogres novada pašvaldības izpilddirektora vietniece Dana Bārbale, kura pašlaik aizvieto atvaļinājumā esošo izpilddirektoru, jau 23.decembrī operatīvi sazinājās ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), lai informētu par pašvaldības paveikto mājas iedzīvotāju labā un pārrunātu turpmāk nepieciešamo drošības pasākumu ieviešanu.

Pašvaldība nekavējoties nodrošināja visu pirmā stāva iedzīvotāju datu ievadīšanu SPKC informācijas sistēmā, lai ģimenes ārsti būtu laikus informēti gan par saslimušajiem, gan pašizolācijā un karantīnā esošajām personām.

Visiem pirmajā stāva iemītniekiem trīs reizes dienā tiek piegādāts silts ēdiens. Aprūpe tiek nodrošināta arī gulošajām personām, kuras pašas sevi apkopt nespēj, sacīja Bārbale.

Pašvaldība ir vienojusies ar Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas laboratoriju par Covid-19 testu veikšanu visiem šīs mājas iedzīvotājiem un darbiniekiem, kuri ir bijuši saskarē, organizējot palīdzības sniegšanu.

Svētku laikā un arī pašlaik visi pašvaldības dienesti atbilstoši savai kompetencei rīkojas operatīvi, lai sniegtu atbalstu mājas iedzīvotājiem un pilsētas iedzīvotāju drošībai - gan novada sociālais dienests, gan pašvaldības policija, gan pašvaldības aģentūra "Ogres komunikācijas", kuras pārziņā ir šī dzīvojamā māja.

Ja mājas iemītnieku aprūpei, tajā skaitā ēdiena piegādei, būs nepieciešams piesaistīt papildu cilvēkresursus, savu palīdzību sola sniegt arī Zemessardze.

Kā liecina SPKC dati, pēdējo divu nedēļu laikā ar Covid-19 Ogres novadā ir saslimis 201 cilvēks.