foto: f64
FOTO: Rīga iemirdzējusies īpašā Ziemassvētku rotā
Svētku gaismas instalācijas. Vides objekti "Zeme" Esplanādes parkā.
Runā Rīga
2020. gada 24. decembris, 14:53

FOTO: Rīga iemirdzējusies īpašā Ziemassvētku rotā

Jauns.lv

Laikā, kad svētkos nenotiek publiski pasākumi un katrs aicināts tos atzīmēt savās mājās, iedzīvotājiem Ziemassvētku noskaņu ir iespēja baudīt, dodoties pastaigās Rīgas parkos, skvēros, laukumos.

Kā vēsta Rīgas dome, pilsētā apskatāmas 20 pašvaldības nodrošinātas un rotātas svētku egles, elektrisko dekoru noformējums, vides objekti un instalācijas, kas izvietotas Esplanādē, Neatkarības laukumā, pie Rīgas Kongresu nama, Vērmanes dārzā, Uzvaras parkā, Viestura dārzā, Buļļu ielas aplī, Maskavas dārzā, Vecrīgā, Brīvības ielā un, iebraucot Rīgā – Lielirbes ielā, Brīvības gatvē, Ulmaņa gatvē un citviet pilsētā.

Rīga iemirdzējusies Ziemassvētku rotā

Pilsētā apskatāmas 20 pašvaldības nodrošinātas un rotātas svētku egles, elektrisko dekoru noformējums, vides objekti un instalācijas, kas izvietotas Esplanādē, Neatkarības ...

gallery icon
52

Pirmo reizi, sagaidot Ziemassvētkus, līdztekus ierastajam noformējumam galvaspilsētas centrā, svētku rotā iemirdzējušies arī seši Rīgas parki un iecienītas pastaigu vietas pilsētas apkaimēs – Anniņmuižas parkā, Dzegužkalnā, Ēbelmuižas parkā, Sarkandaugavas kalna parkā, alejā Biķernieku mežā un Pļavnieku Bērzu birzī.

Svētku rotājumi Rīgas apkaimēs

gallery icon
80

Pastaigu izgaismotajos parkos apkaimēs varēs baudīt katru vakaru līdz pat 10. janvārim. Rīgas dome lūdz ievērot distancēšanos, lietot mutes un deguna aizsargmaskas, un atgādina, ka lielas pulcēšanās gadījumā var nākties izslēgt svētku apgaismojumu.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments rosina iedzīvotājus dalīties sociālajos tīklos ar svētku noformējuma fotogrāfijām, lietojot mirkļabirku "RotāRīgu" – #rotārīgu.

Pilsētas pašvaldības svētku noformējuma izvietojums ir apkopots kartē, kas pieejama tīmekļa vietnē www.kultura.riga.lv.