foto: Paula Čurkste/LETA
Levits ar aicinājumu vēršas pie Latvijas iedzīvotājiem
"Būsim cilvēcīgi, saprātīgi un izturēsim šo pandēmijas pārbaudījumu atbildīgi! Visi kopā," aicināja Vasts prezidents Egils Levits.
Sabiedrība
2020. gada 12. decembris, 10:27

Levits ar aicinājumu vēršas pie Latvijas iedzīvotājiem

Jauns.lv / LETA

Būsim cilvēcīgi, saprātīgi un izturēsim šo pandēmijas pārbaudījumu atbildīgi, paziņojumā iedzīvotājiem aicina Valsts prezidents Egils Levits.

Prezidents uzsver, ka šis laiks ir grūts mums visiem, tāpēc viņš izprot katra cilvēka satraukumu, pārdzīvojumus un nedrošību par nākotni.

"Nenoliedzot ikkatra cilvēka tiesības uz domas un vārda brīvību, atcerēsimies - esot blakus savam līdzcilvēkam, mēs vēlam otram labu veselību un rūpējamies, lai arī viņa dzīvība netiktu apdraudēta. Būsim cilvēcīgi, saprātīgi un izturēsim šo pandēmijas pārbaudījumu atbildīgi! Visi kopā," aicina Levits.

Kā ziņots, šodien galvaspilsētā paredzētās divas protesta akcijas. Valsts policija sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju sola tās pastiprināti uzraudzīt.

11.novembra krastmalā pieteiktās sapulces rīkotāji plāno pulcēt vairāk nekā atļautos 25 cilvēkus, liecina informācija, kuru izplatījuši sapulces organizētāji. Protesta akciju no plkst.12 pieteicis Vides aizsardzības klubs. Kā tās mērķis norādīts "par cilvēku ekoloģiju, Covid-19 pamatojumu".

Savukārt no plkst.15 līdz 17 Brīvības laukumā notiks biedrības "Stabilitātei - Jā!" sapulce, kuras mērķis ir vērst uzmanību uz nepietiekamo atbalstu uzņēmējiem un strādājošiem ārkārtas situācijas ieviešanas laikā.

Kā sociālajos tīklos norādījis viens no pasākuma rīkotājiem Aleksejs Rosļikovs, protesta akcijā plānots pieprasīt Ministru kabineta atlaišanu. Tiks pieprasīts atcelt nosacījumu par masku vilkšanu bērniem un kompensācija 1000 eiro apmērā vienam no vecākiem, kurš ir spiests palikt mājās, ja bērniem tiek organizētas attālinātās mācības.