Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
FOTO: lai arī klusi un bez burzmas, Rīgas centrā ienāk Ziemassvētku izjūtas
foto: Mārtiņš Ziders
Līdz ar svētku egļu iedegšanu pilsētā pakāpeniski tiek iedegts arī dekoratīvais ielu apgaismojums.
Sabiedrība

FOTO: lai arī klusi un bez burzmas, Rīgas centrā ienāk Ziemassvētku izjūtas

Jauns.lv

Lai arī bez īpašām iedegšanas ceremonijām Covid-19 ierobežojošo drošības noteikumu dēļ, Rīgu šogad tomēr rotā vairākas Ziemassvētku egles. Jauns.lv devās tās aplūkot un vienu – to pašu gardāko – arī iedegt.

FOTO: lai arī klusi un bez burzmas, Rīgas centrā i...

Pagājušās svētdienas pievakarē līdz ar pirmo adventi Rīgā tika iedegtas pilsētas galvenās Ziemassvētku egles Rātslaukumā un Doma laukumā.

Rātslaukumā egli iededza Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (APP), atzīstot, ka šogad tas notiek klusāk, taču gaišums pilsētā un Ziemassvētku noskaņa būs ne mazāka kā citus gadus.

Krāšņās svētku egles Rīgas sirdī 2020. gadā

Lai arī bez īpašām iedegšanas ceremonijām Covid-19 ierobežojošo drošības noteikumu dēļ, Rīgu šogad tomēr rotā vairākas Ziemassvētku egles. Jauns.lv devās ...

Izgaismoti būs arī apkaimju parki, tā sagādājot papildu svētku sajūtu pilsētniekiem un viesiem.

Līdz ar svētku egļu iedegšanu pilsētā pakāpeniski tiek iedegts arī dekoratīvais ielu apgaismojums.

Šogad Rātslaukumā ir skatāma egle “Meža pasaka”, kuru veidojis SIA "United workshops" un mākslinieks Jānis Ezers.

Savukārt Doma laukumā priecē egle "Kraukšķītis", kuras noformējumu radījis SIA "First service" un mākslinieks Kristaps Štobis. Vēl viena viņa veidotā egle "Konfektes" pēc 2. decembra rotāsies 11. novembra krastmalā.

Gaidot Ziemassvētkus, jauku noskaņu pilsētā raisīs svētku egles, kas tiek izvietotas parkos un laukumos, kā arī 11. novembra krastmalā. Iedzīvotājus un pilsētas viesus priecēs spuldzīšu virtenes pilsētas ielās.

Svētku plakātus, kas būs skatāmi pilsētvidē, veidojusi māksliniece Lote Vilma Vītiņa, akcentējot tajos ideju par mājīgiem, drošiem, siltiem, svētīgiem, sirsnīgiem, līksmiem un īpašiem svētkiem.