foto: Facebook
Internetā izplata foto ar Kariņu veikalā bez sejas maskas. Premjers skaidro - tas bija jūlijā
Premjers uzsver, ka fotogrāfijas uzņemtas jūlijā.
Politika
2020. gada 1. decembris, 12:43

Internetā izplata foto ar Kariņu veikalā bez sejas maskas. Premjers skaidro - tas bija jūlijā

Jauns.lv

Sociālajā tīkla "Facebook", kur Covid-19 pandēmijas laikā savairojušies dažādi dezinformācijas izplatītāji, publicēts kadrs no videonovērošanas kameras valdības, kur valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV) redzams, iepērkoties veikalā bez sejas aizsargmaskas, kas šobrīd ir obligātas. Kariņš viesis skaidrību, norādot, ka attēli uzņemti jūlijā.

"Facebook" nonākuši vairāki attēli no veikala. Tajās Krišjānis Kariņš redzams kopā kundzi, kurai vienu brīdi uz sejas ir maska, bet citā mirklī tā karājas uz auss, vienlaikus fonā redzams arī kāds pircējs, kuram arī nav maskas. Tādas nav arī premjeram, kurš savā "Facebook" kontā publicējis skaidrojumu, ka attēli tapuši jūlijā, kad sejas maskas vēl nebija obligātas.

Tikmēr attēlu publicētāji aizbildinājušies, ka datumu un laiku, kad tapuši attēli, publicēt nevar avota drošības nolūkos, bet mēģina pārliecināt, ka tās tapušas tagad. 

Kariņš, komentējos šo foto, skaidro: "Paldies visiem, kas uzmanīgi seko līdzi noteikumiem par sejas masku valkāšanu. Kā visi atceramies, jūlija mēnesī, kad uzņemti sociālajos tīklos izplatītie foto no veikala apmeklējuma, ņemot vērā Covid-19 izplatības rādītājus, masku valkāšana nebija nepieciešama un līdz ar to nebija noteikta kā obligāta prasība. Pašreizējā situācijā aicinu visus nēsāt sejas maskas ārpus mājas!"

Jānorāda, ka pandēmijas laikā dezinformācijas apjoms sociālajos tīklos kļuvis par tik problemātisku, ka nonācis daudzu valstu politiķu dienaskārtībā. Latvijā tiek izplatīti daudzi mīti par Covid-19 infekciju, testiem, saslimstības rādītājiem. Tāpat pasaulē pastāv raizes, ka dezinformācijas dēļ var rasties problēma ar iedzīvotāju vakcināciju pret šo vīrusu.