foto: LETA
Kultūras ministrs: Covid-19 Dziesmu svētku procesu nenogalinās
Kultūras ministrs Nauris Puntulis.
Kultūra
2020. gada 27. novembris, 14:19

Kultūras ministrs: Covid-19 Dziesmu svētku procesu nenogalinās

Jauns.lv / LETA

Jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 Dziesmu svētku procesu nenogalinās, šādu pārliecību pauda kultūras ministrs Nauris Puntulis, attālināti atklājot Eiropas Latviešu apvienības (ELA) rīkoto forumu "ELKS - Ceļā uz Dziesmu un deju svētku 150-gadi".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ministrs atzīmēja, ka Dziesmu svētku process ir pārdzīvojis arī daudz grūtākus laikus - karu, smagos trimdas apstākļus, kur Dziesmu svētki kā nācijas pastāvēšanas pamats bijusi vitāla nepieciešamība. Puntulis uzsvēra, ka "pirmā trimda" spējusi uzturēt Dziesmu svētkus kā pamatu un, runājot par diasporu, viņš akcentēja, ka arī dzīvojušajiem ārvalstīs šie svētki ir nepieciešamība.

Tāpat Puntulis norādīja, ka Dziesmu svētki ir apliecinājums tam, ka latvieši kā nācija spēj būt vienoti ne tikai dziesmā, bet arī savstarpējā sadarbībā, kas ikdienā varbūt ne vienmēr izdodas tik ideāli. Ministrs novēlēja foruma dalībniekiem savstarpēji bagātinošu un izprotošu sadarbību gan šodienas attālinātās tikšanās reizē, gan arī tālākajā ceļā uz Dziesmu svētku 150-gadi 2023.gadā.

Šodien notiek ELA rīkotais forumu "ELKS - Ceļā uz Dziesmu un deju svētku 150-gadi", kas kopā pulcē latviešu kultūras svētku rīkotājus un to partnerus Latvijā.