foto: LETA
Rīgas domē atteiksies no autostāvvietu mēneša abonementiem deputātiem
Rīgas domes ēka.
Politika
2020. gada 17. novembris, 15:58

Rīgas domē atteiksies no autostāvvietu mēneša abonementiem deputātiem

Jauns.lv / LETA

No nākamā gada Rīgas domē atteiksies no autostāvvietu mēneša abonementiem deputātiem, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rīgas domes koalīcijas partiju "Attīstībai/Par!", "Progresīvie", "Jaunās vienotības", Nacionālās apvienības / Latvijas Reģionu apvienības un Jaunās konservatīvas partijas frakcijas sadarbības sanāksmē vienojušās par atteikšanos no "Rīgas satiksmes" autostāvvietu mēneša abonementiem Rīgas domes deputātiem, kā arī pašvaldības darbiniekiem, kuriem pašlaik ir šādi abonementi.

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (APP) uzsvēra, ka šāda sistēma ir novecojusi, jo ne visi deputāti lieto privāto transportu, un izmanto modernākus un videi draudzīgākus mobilitātes veidus, tai skaitā pārvietojoties ar sabiedrisko transportu.

Pašlaik viens šāds abonements izmaksā 250 eiro mēnesī, tāpēc šis lēmums ļaus ietaupīt pašvaldības līdzekļus. Tāpat tas veicinās uzticēšanos Rīgas pilsētas pašvaldībai, jo mūsdienu apstākļos šādi autostāvvietu abonementi ir uzskatāmi par nesamērīgu privilēģiju, sacīja Staķis.

Atteikšanās no abonementiem notiks, sākot ar 2021.gada 1.janvāri. Līdz tam laikam plānots izstrādāt jaunas vadlīnijas par to, kā praktiski īstenot likumā paredzēto deputātu nodrošināšanu ar pārvietošanās iespējām, paredz vienošanās.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs resoriskajā pārbaudē izvērtēs publiski izskanējušo informāciju par nu jau demisionējušā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP), iespējams, prettiesisku "Rīgas satiksmes" autostāvvietas caurlaides izmantošanu. Par šādu, iespējams, likumpārkāpumu, nesen publiski paziņoja Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis, kurš pametis partiju "Latvijas attīstībai".