foto: Edijs Pālens/LETA
78 gadu vecumā miris uzņēmējs Ivars Strautiņš
Ivars Strautiņš (1942 - 2020)
Sabiedrība
2020. gada 12. novembris, 22:32

78 gadu vecumā miris uzņēmējs Ivars Strautiņš

Jauns.lv / LETA

Ceturtdien 78 gadu vecumā aizsaulē aizgājis uzņēmējs, miljonārs, Latvijas Darba devēju konfederācijas viceprezidents Ivars Strautiņš, vēsta Latvijas Televīzija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Strautiņš dzimis 1942.gadā Rīgā, bet augstāko izglītību ieguvis 1980.gadā PSRS Vissavienības Tirdzniecības institūta Prečzinību fakultātē.

Darba gaitas viņš sācis 1958.gadā kā instrumentālais atslēdznieks rūpnīcā "VEF", bet jau divus gadus vēlāk sācis strādāt tirdzniecības uzņēmuma veikalā "Laimdota", kur bijis direktors. No 1980. līdz 1984.gadam Strautiņš bija direktors Republikāniskajā vairumtirdzniecības bāzē, bet 1985.gadā kļuva par valdes priekšsēdētāju Latvijas Kopdarbības centrālajā savienībā "Turība".

Pēc Latvijas neatkarības atgūšanas Strautiņš iesaistījās uzņēmējdarbībā, bija daudzu uzņēmumu dalībnieks un vadītājs, tostarp AS "Rīgas piena kombināts", SIA "Baltijas lāse", AS "Trikātas siers", SIA "Minhauzena unda" un citos. Tāpat Strautiņš darbojās virknē sabiedrisko organizāciju - Rīgas Latviešu biedrībā, Latvijas Biatlona federācijā, 1991.gada barikāžu dalībnieku biedrībā, Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijā un citās.

Strautiņš regulāri ticis iekļauts dažādos Latvijas miljonāru sarakstos.

1993.gadā viņš kandidējis 5.Saeimas vēlēšanās "Republikas platformas" sarakstā, bijis Republikāņu partijas biedrs. 1996.gadā uzņēmējs tika minēts kā iespējamais kandidāts zemkopības ministra amatam pēc Alberta Kaula demisijas.

2003.gadā Strautiņš apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni.