foto: LETA
Arī Strenču psihoneiroloģiskajā slimnīcā ar Covid-19 slimo gan darbinieki, gan pacienti
Strenču psihoneiroloģiskā slimnīca.
Sabiedrība
2020. gada 9. novembris, 14:52

Arī Strenču psihoneiroloģiskajā slimnīcā ar Covid-19 slimo gan darbinieki, gan pacienti

Jauns.lv / LETA

Arī Strenču psihoneiroloģiskajā slimnīcā konstatēta darbinieku un pacientu saslimšana ar Covid-19, aģentūru LETA informēja VSIA "Strenču psihoneiroloģiskā slimnīcas" valdes locekle/kvalitātes vadītāja Maija Ancveriņa.

Viņa norādīja, ka pašlaik karantīnā atrodas septiņas ārstniecības personas un trīs administrācijas darbinieki. Darbinieki ir gan no Strenču novada, gan no Valmieras. Tiešu kontaktpersonu darba vietā nav, pašizolācijā patlaban nav neviens darbinieks. Pārējie darbinieki turpina strādāt, lietojot individuālos aizsardzības līdzekļus, ievērojot visas rekomendācijas par neierašanos darbā, ja jūtas sasirguši.

Mērķtiecīgi testējot visus slimnīcas pacientus, atklājām divus Covid-19 pozitīvus pacientus bez saslimšanas simptomiem, kas ir izolēti un turpina ārstēšanos stacionārā, piebilda Ancveriņa.

Viņa norādīja, ka pēc epidemiologa vērtējuma slimnīcā spēj kontrolēt situāciju, slimnīcas darbs nav traucēts, turpinās pacientu uzņemšana stacionārā.

"Turpinām arī pacientu konsultēšanu ambulatori, tāpat kā iepriekš, pacientiem nepieciešams sazināties pa telefonu 25 480 566, lai noskaidrotu sev vēlamo laiku sarunai ar ārstu attālināti vai, nepieciešamības gadījumā, ievērojot visus drošības pasākumus, klātienē. Spējam nodrošināt ambulatoru konsultāciju arī Covid-19 pozitīvām personām. Taču ļoti svarīgi par to informēt ārstniecības personu, piesakoties konsultācijai," uzsvēra slimnīcas pārstāve.

Pacientu apmeklējumi nodaļās ir aizliegti jau no šā gada marta, kad valstī ieviesa ārkārtējās situāciju. Slimnīcas valdes locekle aicina tuviniekus slimnīcā ievietotos radiniekus neapmeklēt, sazināties ar viņiem pa telefonu vai runāt ar pacienta ārstējošo ārstu.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra datiem, Strenču novadā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits ir astoņi cilvēki.