foto: LETA
Lāčplēša prasība pret Eigimu par neslavas celšanu nonākusi Augstākajā tiesā
Jānis Lāčplēsis un Rihards Eigims
112
2020. gada 8. novembris, 14:26

Lāčplēša prasība pret Eigimu par neslavas celšanu nonākusi Augstākajā tiesā

Jauns.lv / LETA

Daugavpils domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka un bijušā mēra Jāņa Lāčplēša (Latgales partija) prasība pret kādreizējo domes priekšsēdētāju, tagadējo pašvaldības deputātu Rihardu Eigimu ("Mūsu partija") par neslavas celšanu nosūtīta Augstākajai tiesai (AT), noskaidroja aģentūra LETA.

Lāčplēša prasību noraidīja gan Daugavpils tiesa, gan Latgales apgabaltiesa. Prasītājs iesniedza kasācijas sūdzību, un tagad lieta atrodas AT.

Pašlaik AT nekādi lēmumi saistībā ar Lāčplēša sūdzību vēl nav pieņemti, apliecināja AT pārstāve Baiba Kataja.

Jau ziņots, ka abu politiķu strīds saistīts ar Eigima pausto radio programmā "Igri pristolov" ("Troņu spēles") vietējā radio stacijā 2016.gada 3.novembrī.

Raidījumā izskanējuši, piemēram, apgalvojumi par toreizējā mēra Lāčplēša iespējamo iesaisti prettiesiskos darījumos. Pēc raidījuma Lāčplēsis paziņoja, ka vērsīsies pret Eigimu tiesā.

Lāčplēsis lūdzis tiesu uzlikt par pienākumu Eigimam publicēt atvainošanos par godu un cieņu aizskarošo ziņu izplatīšanu publiski, atvainošanos izsakot publiski radio ēterā. Turklāt politiķis vēlas piedzīt morālā kaitējuma kompensāciju 1500 eiro un tiesāšanās izdevumus.