foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: steidzīgs alnis ietriecas braucošā automašīnā, bet spēji atgūstas un nozūd kokos
Sabiedrība
2020. gada 31. oktobris, 22:53

VIDEO: steidzīgs alnis ietriecas braucošā automašīnā, bet spēji atgūstas un nozūd kokos

Jauns.lv

"Facebook" lietotājs Sergejs Kulepovs padalījies ar videoreģistratorā fiksētu brīdi, kurā redzams, kā pāri ceļam skrienošs alnis atduras pret braucošu automašīnu. Dzīvniekam paveicies, un viņš spējis pats piecelties kājās un ieskriet atpakaļ mežā.

Vīrietis raksta, ka negadījums noticis 31.oktobrī uz A4 šosejas netālu no Salaspils.

Sadursmē iesaistītajam "Audi" markas spēkratam sasists vējstikls un nodarīti vēl vairāki bojājumi, bet šofera veselībai briesmas nedraudot. Videomateriāls nodots šoferim.

Zināms, ka Valsts policija (VP) šogad līdz 5.oktobrim reģistrējusi 385 ceļu satiksmes negadījumus, kuros notikusi sadursme ar meža dzīvnieku.

VP atgādina, ka autovadītājiem jābūt īpaši piesardzīgiem mežainos apvidos un ceļa posmos, kur ir neliels attālums starp ceļa nomali un kokiem vai krūmiem, jo pastāv lielāka iespēja, ka šādā posmā jebkurā diennakts laikā uz braucamās daļas var izskriet dzīvnieks. Policija arī vērš uzmanību, ka meža dzīvnieki mēdz pārvietoties arī baros un to uzvedība nav paredzama, tāpēc jāievēro īpaša piesardzība.

Ja noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā notriekts dzīvnieks, par to jāinformē Valsts policija, zvanot pa tālruni 110.

Ja negadījumā nav cietuši cilvēki un transportlīdzeklim nav radušies bojājumi, kuru dēļ tas nevarētu turpināt ceļu, par notikušo ir jāinformē Valsts meža dienests.

VP norāda, ka nekādā gadījumā nedrīkst atstāt notikuma vietu, jo šāda situācija ir uzskatāma par ceļu satiksmes negadījumu.