Talsu novada pašvaldības Bāriņtiesas priekšsēdētājas pienākumu izpildītājai dodoties mūžībā, viņas vietā apstiprina vietnieci
foto: LETA
Talsu novada pašvaldība.
Novadu ziņas

Talsu novada pašvaldības Bāriņtiesas priekšsēdētājas pienākumu izpildītājai dodoties mūžībā, viņas vietā apstiprina vietnieci

Jauns.lv / LETA

 Par Talsu novada Bāriņtiesas priekšsēdētājas pienākumu izpildītāju ceturtdien apstiprināta bāriņtiesas priekšsēdētājas vietniece Aija Staškova-Ciemīte.

Talsu novada pašvaldības Bāriņtiesas priekšsēdētāj...

Par viņas apstiprināšanu nobalsoja novada domes deputāti. Staškova-Ciemīte Bāriņtiesas priekšsēdētāja pienākumus pildīs līdz brīdim, kad domes deputāti apstiprinās jaunu bāriņtiesas priekšsēdētāju.

Talsu novada domes priekšsēdētājas vietnieks Normunds Tropiņš (V) informēja, ka patlaban uz bāriņtiesas priekšsēdētāja vakanci ir izsludināts atklāts konkurss, kuram pretendenti var pieteikties līdz 6.novembrim.

Šodien deputāti atbalstīja arī strukturālas reformas bāriņtiesā. Turpmāk bāriņtiesas priekšsēdētājam būs viens vietnieks līdzšinējo trīs vietā, kā arī seši locekļi, divi bāriņtiesas locekļa palīgi un sekretārs.

Kā vēstīts, Talsu novada pašvaldības Bāriņtiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Liene Liepa, kura šajā amatā tika apstiprināta 30.jūlijā, 16.oktobrī aizgāja viņsaulē pēc saslimšanas ar Covid-19.

Šovasar, reaģējot uz Lielbritānijā dzīvojošu Latvijas valstspiederīgo strīdu par bērnu aizgādības tiesībām, Talsu novada dome bija lūgusi Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) izvērtēt Talsu novada bāriņtiesas darbu.

Vēl pirms VBTAI pārbaudes atzinuma saņemšanas Bāriņtiesas priekšsēdētāja Jolanta Feldmane iesniedza atlūgumu un 1.augustā tika atbrīvota no amata. Par Bāriņtiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju tolaik tika iecelta Liepa.

Jau vasaras beigās pašvaldība bija apņēmības pilna reorganizēt Bāriņtiesu, taču septembra beigās, saslimstot vairākiem Talsu novada pašvaldības administrācijas darbiniekiem ar Covid-19, slēdza administrācijas ēku un darbinieki strādāja attālināti.