foto: Ekrānuzņēmums
Aizturēšanas aizkulises: kā Latvijas policisti Rīgā gaišas dienas laikā sagrāba Igaunijā meklētu vīrieti. VIDEO
112
2020. gada 29. oktobris, 12:47

Aizturēšanas aizkulises: kā Latvijas policisti Rīgā gaišas dienas laikā sagrāba Igaunijā meklētu vīrieti. VIDEO

Jauns.lv

Sociālajos tīklos šajās dienās cilvēku ievērību guvis kāds video, kurā redzama policijas specvienības operācija, kas gaišas dienas laikā tiek īstenota Rīgā, sabiedriskā transporta pieturā. Valsts policijā apstiprina, ka šajos kadros redzama Igaunijā par slepkavību meklēta aizdomās turēta vīrieša aizturēšana.

Aculiecinieka uzņemtajos kadros redzams, kā sabiedriskā transporta pieturā, kur tieši tobrīd ir piebraucis trolejbuss, vairāki policisti maskās aiztur kādu vīrieti, kuru ievieto policijas automašīnā un aizbrauc prom. Tikmēr pieturā palikušie cilvēki, kuri savām acīm redzēja operācijas īstenošanu, izskatās neizpratnē par to, kas nupat notika.

VP portālam Jauns.lv apstiprina, ka kadros redzamā operācija ir nedēļas nogalē īstenotā Igaunijas pilsoņa aizturēšana. 

Kā Jauns.lv nedēļas sākumā informēja likumsargu pārstāve Ance Rozīte, VP bija saņēmusi informāciju, ka starptautiskā meklēšanā izsludināta persona, iespējams, atrodas Latvijā. Aizturēšanas operācijā neviens necieta, piebilda Rozīte.

foto: Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvalde
Romāns Gluhovčenko

Savukārt trešdien tapa zināms, ka Latvija otrdien Igaunijai jau izdeva 32 gadus veco Romānu Gluhovčenko, ko Igaunija bija izsludinājusi meklēšanā aizdomās par 22.augustā izdarītu slepkavību. Tiesa jau iepriekš bija izdevusi orderi Gluhovčenko arestam.

22.augusta rītā Igaunijas policija saņēma izsaukumu uz Lasnamē rajonu, kur bija izcēlies kautiņš. Pēc provizoriskām ziņām, konflikts bija aizsācies bārā, tā dalībnieki savā starpā nav bijuši pazīstami.

Kautiņš turpinājās uz ielas pie bāra, kur tika sadurts 26 gadus vecs vīrietis, kas vēlāk slimnīcā mira. Konfliktā cieta arī kāda sieviete un vīrietis, kuriem pēc pirmās palīdzības saņemšanas tika atļauts doties ārstēties mājās.

Policija kā aizdomās turētos identificēja trīs cilvēkus - 30 gadus veco Maksimu Vasiļjevu, 34 gadus veco Iļju Gaidaļenko un Romānu Gluhovčenko. Vasiļjevs un Gaidaļenko tika aizturēti jau augustā, viņiem tika noteikts apcietinājums, bet Gluhovčenko aizbēga.