foto: LETA
Rīgas domes darbinieks inficējies ar Covid-19; Staķis kolēģiem izsūtījis vēstuli ar aicinājumu
Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis
Sabiedrība
2020. gada 26. oktobris, 18:24

Rīgas domes darbinieks inficējies ar Covid-19; Staķis kolēģiem izsūtījis vēstuli ar aicinājumu

Jauns.lv

Rīgas domes Centrālajā administrācijā Rātsnamā konstatēts saslimšanas ar Covid-19 gadījums, Jauns.lv informē Rīgas dome (RD).

Kā norāda RD, inficētā persona pēdējo reizi darbā bijusi 16. oktobrī, kad sajutusies slikti un devusies mājās.

Šobrīd pašvaldība pilnībā sadarbojas ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), tiek noteiktas kontakpersonas, kā arī tiek veiktas visas nepieciešamās darbības, kuras rekomendē SPKC. Tostarp par minēto saslimšanas gadījumu tiek informēti visi darbinieki, kuru darba vietas atrodas Rātsnamā. Darbiniekiem izsūtītas instrukcijas kā rīkoties šajā situācijā. Pašlaik Centrālā administrācija turpina darbu, vienlaikus ievērojot visus SPKC norādījumus.

"Aicinu šajā gadījumā saglabāt mieru, un turpināt ievērot visas epidemioloģiskās drošības prasības – telpu regulāra vēdināšana, distances ievērošana, un masku valkāšana, ja nav iespējams ievērot distanci, kā arī regulāra roku higiēna un dezinficēšana. Savukārt, ja nejūtaties labi – ļoti lūdzu neriskēt un palikt mājās," teikts RD priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa dabiniekiem nosūtītajā vēstulē.

Domes priekšsēdētājs aicina visus RD struktūrvienību vadītājus vēlreiz vērtēt un īstenot pāreju uz attālināto darbu, daļēji attālināto darbu un elastīgo darba laiku.

"Savā un SPKC vārdā, arī aicinu visus darbiniekus, lūdzu, lejuplādēt aplikāciju “Apturi Covid”, kas speciālistiem šādās situācijās ļauj efektīvāk apzināt visas kontaktpersonas," piebilst Staķis.