foto: Ieva Leiniša/LETA
Ar Covid-19 saslimuši vairāki karavīri, bet slimajiem kolēģiem pievienojušies vēl 3 robežsargi
Inficēšanās konstatēta arī četriem NBS karavīriem.
Sabiedrība
2020. gada 17. oktobris, 12:07

Ar Covid-19 saslimuši vairāki karavīri, bet slimajiem kolēģiem pievienojušies vēl 3 robežsargi

Jauns.lv / LETA

Inficēšanās ar Covid-19 konstatēta vairākiem karavīriem un vēl trīs robežsargiem, vēsta aģentūra LETA.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

9.oktobrī jau tika ziņots, ka sešiem robežsargiem ir konstatēta inficēšanās ar Covid-19. Tagad slimajiem kolēģiem piepulcējušies vēl trīs robežsargi. Līdz 9.oktobrim karantīnā atradās 22 robežsargi kā saslimušo kontaktpersonas. Patlaban karantīnā atrodas desmit robežsargi un vēl daži atrodas pašizolācijā, jo atbrauca no ārvalstu komendējumiem, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone.

Saslimušie un karantīnā esošie robežsargi ikdienā veic pienākumus uz valsts austrumu robežas. Patlaban robežsardze tiek galā ar savām funkcijām un uzdevumiem atbilstoši saviem resursiem.

Savukārt Aizsardzības ministrijas pārstāvis Kaspars Galkins apliecināja, ka inficēšanās konstatēta arī četriem karavīriem. Tāpat ir apzinātas personas, kurām ir jāievēro pašizolācija.

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) kaujas gatavība un kaujas spējas nav ietekmētas un NBS turpina uzdevumu izpildi, tai skaitā mācības. Papildus NBS strikti ievēro visus epidemioloģiskās drošības noteikumus un prasības un pastiprināti seko līdz, lai nerastos saslimšanas vienībās.