Galerijā "Ilgais ceļš" atklāta mākslinieka Pauliņa gleznu izstāde "Pārdomas klusumā". FOTO
Rīgas galerijā „Ilgais ceļš” nule atklāta mākslinieka Alberta Franciska Pauliņa izstāde, kurā galvenokārt skatāmas Tukuma ainavas.
Kultūra
2015. gada 21. septembris, 21:15

Galerijā "Ilgais ceļš" atklāta mākslinieka Pauliņa gleznu izstāde "Pārdomas klusumā". FOTO

Jauns.lv

Rīgas mākslas galerijā „Ilgais ceļš” atklāta Tukuma mākslinieka Alberta Franciska Pauliņa gleznu izstāde „Pārdomas klusumā”, kurā eksponēti 18 eļļas tehnikā gleznoti darbi. Galvenokārt tās ir Tukuma ainavas - spilgtas un trauksmainas sava laika liecības.

„Ir mākslinieki, kuri ar krāsu kastēm iet dabā, un „tver tonīšus” tiešā veidā. Es savukārt gleznoju tikai darbnīcā, jā ainavas, bet no dabā veiktiem zīmējumiem, foto attēliem, vai vienkārši pēc atmiņas. Tās ir manas „pārdomas klusumā”, un ne tikai par apcerīgākajām un skaistākajām pilsētas vietām, bet tās ir arī pārdomas par dzīvi”, teic mākslinieks.

Mākslinieks dzimis 1948. gadā Krāslavas apriņķa Asūnes ciemā. Alberts Francisks Pauliņš ir Tukuma mākslinieku grupas biedrs kopš 1978. gada un Latvijas Mākslinieku savienības biedrs kopš 1990. gada.

Gleznotājs  1987.  gadā bijis prēmijas laureāts konkursizstādē „Nīca”, ieguvis gada balvu izstādē „Rudens 2003”,  kā arī 2003. gada balvu par nozīmīgu sniegumu kādā no provinces muzejiem, un saņēmis Tukuma pilsētas atzinības rakstu pateicībā par ieguldīto darbu pilsētas labā.

Izstāde „Pārdomas klusumā” galerijā „Ilgais ceļš” (Ģertrūdes ielā 60) būs apskatāma līdz 17. oktobrim darba dienās no pulksten 11.00 līdz 18.00, bet sestdienās no pulksten 11.00  līdz 16.00.

Kasjauns.lv/Foto: publicitātes foto

Tēmas