foto: Sovfoto / Universal Images Group/ Vida Press
Par 9 eiro plānots palielināt Černobiļas AES traģēdijas pabalstu
1986. gadā Černobiļā notika viena no lielākajām atomkatastrofām cilvēces vēsturē.
Sabiedrība
2020. gada 16. oktobris, 09:52

Par 9 eiro plānots palielināt Černobiļas AES traģēdijas pabalstu

Jauns.lv / LETA

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās grozījumus likumā, kas paredzēs no 2021.gada Černobiļas atomelektrostacijas (AES) avārijas seku novēršanas dalībniekiem un mirušo dalībnieku ģimenēm pabalstu palielināt no 100 līdz 109 eiro.

Pēc Satversmes tiesas (ST) šogad pieņemtā sprieduma paredzēts mainīt valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmēru. Savukārt izskatīšanai komisijās nodotais likumprojekts ar šīm izmaiņām paredz saskaņot Černobiļas AES avārijas seku novēršanas dalībnieku pabalsta apmēru.

Unikāli un vēsturiski kadri - Černobiļa laiku lokos

Černobiļas AES katastrofa bija 1986. gada 26. aprīlī notikusī kodolkatastrofa Černobiļas AES, Ukrainas PSR (tagadējā Ukrainas teritorijā), PSRS. Tā tiek ...

gallery icon
139

Pabalsta palielināšana nākamgad izmaksās 330 048 eiro.

Grozījumus paredzēts veikt Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieku un Černobiļas atomelektrostacijas avārijas rezultātā cietušo personu sociālās aizsardzības likumā.

Laika posmā no 1986. līdz 1992.gadam uzņemtie attēli Černobiļā

1986.gada 26.aprīlī notika milzīgākā atomreaktora avārija vēsturē, izmetot radioaktīvu ķimikāliju mākoni, kas saindēja gaisu vai visā PSRS un kuras traģiskās ...

gallery icon
32

Minētie grozījumi ir daļa no 2021.gada budžetu pavadošās likumprojektu paketes.