Sabiedrība
2020. gada 6. oktobris, 15:36

Covid-19: Daugavpils novadā karantīna noteikta vienai bērnudārza grupai

Jauns.lv / LETA

Daugavpils novadā saistībā ar Covid-19 saslimšanas gadījumu karantīna noteikta vienai pirmsskolas izglītības iestādes grupai, informēja novada pašvaldībā.

Novada izglītības iestādēs mācību process pagaidām pilnībā tiek nodrošināts klātienē. Atsevišķi skolēni, kas bijuši kontaktā ar Covid-19 saslimušajiem, atrodas karantīnā mājās un mācās attālināti. Novada Izglītības pārvaldes vadītāja Janita Zarakovska atzina, ka tas nav masveidīgi, un zināms, ka visi šie gadījumi saistīti ar slimības izplatību Daugavpils Ledus hallē, kur trenējas arī novada bērni.

Saslimšana ar Covid-19 ir konstatēta vienam pirmsskolas izglītības iestādes darbiniekam - skolotāja palīgam -, līdz ar ko visa grupa atrodas karantīnā.

"Novada izglītības iestādēm ir izstrādāta kārtība, kā rīkoties šajā situācijā. Saskaņā ar noteikumiem, ja ir saslimis viens skolēns klasē, visa klase dodas karantīnā un mācās attālināti. Pagaidām visās skolās mācības notiek pēc plāna "A", proti, klātienē," skaidroja Zarakovska.

Pagaidām pašvaldība arī nodrošināta ar aizsargmasku krājumiem skolēniem lietošanai autobusos, bet turpmāk par to būs jādomā arī vecākiem.

Šonedēļ vairākas Daugavpils novada pašvaldības iestādes pieteikušās veikt siekalu testu Covid-19 noteikšanai, tostarp septiņas novada izglītības iestādes, novada dome un tās struktūrvienības.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra datiem Daugavpils novadā uz 5.oktobri bijuši 15 aktīvie Covid-19 saslimšanas gadījumi.