foto: Shutterstock
Vāc parakstus par visu Latvijas ģimeņu tiesisko aizsardzību; jau parakstījies rekordliels iedzīvotāju skaits
Dzīvesbiedru likums nodrošinātu partneriem iespēju legāli rūpēties vienam par otru visās dzīves situācijās, īpaši tajās, kurās neviens no mums nevēlētos nonākt, saka iniciatīvas aizsācēji.
Sabiedrība
2020. gada 2. oktobris, 13:22

Vāc parakstus par visu Latvijas ģimeņu tiesisko aizsardzību; jau parakstījies rekordliels iedzīvotāju skaits

Jauns.lv

Ceturtdien, 1. oktobrī, līdzdalības platformā Manabalss.lv tika uzsākta parakstu vākšana par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību. Pirmajās 24 stundās savākts vairāk nekā 4000 parakstu, kas ir lielākais pirmās diennakts balsojums Manabalss.lv pastāvēšanas vēsturē, ziņo iniciatīvas iesniedzēji.

Jau ziņots, ka 30. septembrī Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lēma nevirzīt izskatīšanai parlamentā 10 392 Latvijas pilsoņu kolektīvo iesniegumu par viendzimuma partneru reģistrēšanu. Dienu vēlāk portālā Manabalss.lv uzsākta jauna parakstu vākšana iniciatīvai “Par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību”.

“Paldies visiem, kuri jau parakstījušies, apliecinot savu atbalstu idejai, ka nav “pareizu" un “nepareizu” ģimeņu – ir tikai dažādi apstākļi, kādos veidojas ģimenes. Rekordlielā aktivitāte ir apliecinājums, ka šī iniciatīva ir aktuāla visai sabiedrībai, ne vien atsevišķām sabiedrības grupām. Mēs turpināsim vākt parakstus, jo, ja Saeima neieklausās desmit tūkstošos Latvijas cilvēku, varbūt ieklausīsies divdesmit, trīsdesmit tūkstošos un vēl vairāk,” saka kustības “Dzīvesbiedri” vadītājs Kaspars Zālītis.

Dzīvesbiedru likumprojekts nelaulāto pāru aizsardzībai paredz iespēju noslēgt dzīvesbiedru līgumu notariālā akta kārtībā, kas regulētu dzīvesbiedru personiskās un mantiskās attiecības, kā arī noteiktu gadījumus, kuros pastāv faktiskā dzīvesbiedru savienība, aizsargājot šo personu tiesības uz ģimenes dzīvi.

“Dzīvesbiedru likums padarītu mūsu sabiedrību daudz iekļaujošāku, empātiskāku. Tas nodrošinātu partneriem iespēju legāli rūpēties vienam par otru visās dzīves situācijās, īpaši tajās, kurās neviens no mums nevēlētos nonākt. Paldies visiem, kas jau parakstījušies, un aicinām arī pārējos pievienoties un mudināt savus draugus parakstīt iniciatīvu!” aicina kustības “Dzīvesbiedri” dalībniece Una Rozenbauma.

Ar iniciatīvu iepazīties un parakstīties var šeit.