foto: LETA
Rīgas mēra amatam virza tikai vienu pretendentu - Mārtiņu Staķi
Politika
2020. gada 2. oktobris, 10:59

Rīgas mēra amatam virza tikai vienu pretendentu - Mārtiņu Staķi

Jauns.lv / LETA

Šodien pirmajā jaunā sasaukuma Rīgas domes sēdē domes priekšsēdētāja amatam tika izvirzīts tikai viens pretendents - Mārtiņš Staķis (APP).

Jaunievēlētās Rīgas domes deputāti gatavojas pirmajai sēdei

gallery icon
14

Ne jaunās koalīcijas, ne opozīcijas pārstāvji citus kandidātus mēra amatam neizvirzīja.

Staķis pirms balsojuma par viņa iecelšanu, solīja, ka Rīga vairs nebūs pāris cilvēku un viņu vasaļu karaļvalsts, kurā šāda saimniekošana ir izdevīga tikai pietuvinātām personām, bet ne visiem rīdziniekiem.

Nākamie mēneši Rīgā nebūšot viegli, uzsvēra Staķis, skaidrojot, ka Covid-19 apstākļos būs jālemj par sarežģītu pilsētas budžetu.

Viņš solīja, ka būs visu rīdzinieku mērs, viņam nebūs savējo un nebūs svešo. "Mēs visi dzīvojam vienā pilsētā un vēlamies, lai tā ir sakārtota un dzīvošanai draudzīga," teica Staķis.

LETA jau ziņoja, ka jaunajā Rīgas domes koalīcijā darbosies "Attīstībai/Par"/"Progresīvie" (APP), "Jaunā vienotība" (JV), Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība (NA/LRA) un Jaunā konservatīvā partija (JKP) jeb kopumā septiņas dažādas partijas.

Koalīcijas partneri vienojās, ka Rīgas domes priekšsēdētājs būs Staķis, viņam būs trīs vietnieki, kas pārstāvēs pārējos koalīcijas sadarbības partnerus.

APP vadīs Finanšu un administrācijas lietu komiteju, Izglītības, kultūras un sporta komiteju, Vides un mājokļu komiteju un Sociālo jautājumu komiteju. JV vadīs Pilsētas attīstības komiteju un Satiksmes un transporta lietu komiteju.

NA/LRA pārstāvis vadīs Pilsētas īpašuma komiteju, bet JKP - Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteju.

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas datiem, Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās no APP ievēlēti 18 deputāti, no "Saskaņas" - 12, no JV - desmit, no NA/LRA - septiņi, no "Gods kalpot Rīgai" - pieci, bet no Latvijas krievu savienības un JKP - pa četriem deputātiem