foto: Publicitātes foto
Par Latvijas Radio Ziņu dienesta galveno redaktoru kļūst Kārlis Dagilis
Kārlis Dagilis
Sabiedrība
2020. gada 29. septembris, 12:32

Par Latvijas Radio Ziņu dienesta galveno redaktoru kļūst Kārlis Dagilis

Jauns.lv

No ceturtdienas, 1. oktobra, Latvijas Radio Ziņu dienesta galveno redaktora amatu ieņems žurnālists, mediju pasniedzējs un pētnieks Kārlis Dagilis, ​​​​​​portālu Jauns.lv informēja Latvijas Radio (LR) pārstāvis Kārlis Zalāns.

"Uz radio lomu ziņu plūsmā ir jāraugās drosmīgi – vienlaicīgi saglabājot objektīvu, faktos un daudzpusīgos viedokļos balstītu notikumu atspoguļojumu un problēmu izgaismojumu, reizē atrodot unikālos veidus, kā padarīt sabiedriskos, starptautiskos un politiskos notikumus vieglāk izprotamus," par jaunajiem izaicinājumiem stāsta Dagilis, vienlaikus atklājot: "Mūsu ģimenē klausīties Latvijas Radio ziņas ir sena tradīcija. Viena no manām bērnības atmiņām ir kopīgā brokastošana, tomātmaizītes, kakao krūze un turpat pie ēdamgalda ieslēgtais radioaparāts "Abava". Radioaparāti ir mainījušies, kakao vietā nākusi kafija, bet radio klausīšanas tradīcija no rītiem ir saglabājusies."

Dagilis ieguvis maģistra grādu komunikācijas zinātnē Latvijas Universitātē un turpina doktorantūras studijas gan Latvijā, gan ASV (Merilendas Universitāte), papildinot zināšanas par mediju ētiku, vārda brīvību, datu žurnālistiku u.c.

Šobrīd viņš pasniedz žurnālistiku Latvijas Universitātē un Vidzemes Augstskolā, kā arī asistē Merilendas Universitātes (ASV) kursu pasniegšanā par medijpratības, preses brīvības, viltus ziņu un dezinformācijas tematikām.

Jau ziņots, ka līdzšinējā Ziņu dienesta galvenā redaktore Laure Dreimaine amatu atstāja ģimenes iemeslu dēļ. Uz vakanto amatu meklēti pretendenti konkursa kārtībā. Pēdējā atlases kārtā no pieciem kandidātiem par labāko atzīts Dagilis, informē LR pārstāvji.