112
2020. gada 25. septembris, 21:18

"Pāri palikuši vien kauli" - biedējošs atradums dzīvoklī Jēkabpilī

Degpunktā, TV3

Jēkabpilī šorīt daudzdzīvokļu namā Bebru ielā 13 kāda iedzīvotāja savā mājoklī pamanīja, ka uz griestiem parādījušies ūdens pilieni un atskārta, ka augšējie kaimiņi tūlīt appludinās viņas īpašumu. Pieļaujot, ka kaimiņiem telpās plīsusi kāda caurule vai vaļā palicis ūdenskrāns, sieviete steidzās uz ceturto stāvu, taču uz klauvējieniem neviens nereaģēja, šovakar vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kundze par atgadījumu paziņojusi policijai. Likumsargi izbraukuši uz adresi un vienlaikus piesaistījuši arī ugunsdzēsējus glābējus, jo pastāvēja varbūtība, ka mitekļa ārdurvis būs jālauž.

Tā kā depo notikuma vietai atradās pretī, ugunsdzēsēji pie mājas piebraukuši pirmie un uzkāpuši uz ceturto stāvu, lai situāciju novērtētu. Vīrus sagaidījis biedējošs pārsteigums – ārdurvju rokturis bijis karsts, kas liecinājis par to, ka iekštelpās kaut kas deg.

Ierodoties notikuma vietā viņi nevarēja iedomāties, ka būs tik smags iznākums – atverot dzīvokļa durvis, glābēji konstatēja, ka 20 kvadrātmetru platībā notikusi degšana. Pie pašām durvīm atrasts uz grīdas gulošs vīrietis bezsamaņā. Vēlāk mediķi konstatējuši viņa nāvi, bet guļamistabā atrasts vēl viens līķis.

Tā bijusi sieviete – dzīvokļa saimniece. Viņas mirstīgās atliekas sadegušas pilnībā. Pāri palikuši vien kauli. Dzīvoklī bijusi māte ar dēlu. Kā norāda raidījumā, dzīvokļa iemītnieki bijuši zolīdi un nesmēķējuši. Dēls esot 61 gadu vecs, bet mātei, iespējams, pāri 80 gadiem.

Ugunsdzēsējiem neesot bijis daudz ko dzēst, jo no skābekļa trūkuma uguns apdzisusi pati. Koridors un viena no istabām esot izdegusi pilnībā. Iespējamais traģēdijas iemesls varētu būt pārslodze elektrotīklā, kas radusies no vienlaikus vienā rozetē pieslēgtām vairāk elektroierīcēm.

Kaimiņi atceras, ka pensionāre bieži izmantojusi vairākus pagarinātājus, kas stiepušies cauri visām istabām un pie tiem pievienoti daudzi jaudīgi patērētāji. Pie šīs pašas versijas pieturoties arī ugunsdzēsēji, bet oficiālu postažas cēloni noteiks policisti.

Plašāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.