foto: LETA
Video: Marsa parka aktīvisti atvadās no velotreka un paziņo nākamo parku, kas būtu jāglābj
Bijušā velotreka "Marss" teritorija, kurā turpinās sagatavošanas darbi Valsts drošības dienesta ēkas būvniecībai.
Sabiedrība
2020. gada 25. septembris, 12:00

Video: Marsa parka aktīvisti atvadās no velotreka un paziņo nākamo parku, kas būtu jāglābj

Jauns.lv

Piektdien pie Marsa parka Rīgā cīnītāji par šīs vietas saglabāšanu sarīkojuši, kā viņi paši ziņo, "pirmo un pēdējo preses brīfingu", solot radīt gaistošu liecību par Marsa parku. Iemūžināt to devās arī portāls Jauns.lv.

Pasākuma laikā preses brīfinga sasaucēji paziņoja, ka tagad, kad Marsa parks jau ir zudis, ir svarīgi ir glābt Anniņmuižas parku.

Kā zināms, 31. augustā bijušā velotreka "Marss" teritorijā ieradās tehnika un koku zāģētāji, izsaucot protestus no aktīvistu un apkārtnes iedzīvotāju puses, kuri centās apturēt koku zāģēšanu.

"Marsa parka" aktīvistes piedzīvojumi ar policiju

31. augustā "Marsa parka" glābēju vidū īpaši izcēlās kāda jauna sieviete, kurā bez šaubām bija aktīvākā no protestētājiem.

gallery icon
21

Vietā, kur kādreiz bija Marsa parks, paredzēts būvēt Valsts drošības dienesta (VDD) ēku, ar ko nav mierā aktīvisti, kuri jau vairākos protestos un aktivitātēs ir pauduši savu nostāju pret šo lēmumu, pārmetot, ka nav ņemtas vērā iedzīvotāju intereses un viedoklis.

"Ņemot vērā, ka valdība 2017.gada 3.augustā pieņēma lēmumu par VDD ēkas būvniecības nepieciešamību Brīvības gatvē 207 un Saeimas rekomendācija bija turpināt ieceres realizāciju, mums jāsāk projekta izpilde. Spēkā esošais valdības lēmums, projekta termiņi un valsts drošības intereses VNĪ kā kapitālsabiedrībai ir saistoši," dienā, kad tika uzsākts zāģēt kokus, informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Protestētāji nespēj aizkavēt "Marsa parka" koku izciršanu

Policija ir izklīdinājusi aptuveni 20 "Marsa parka" aizstāvjus, kuri, protestējot pret koku izzāģēšanu parkā, traucēja satiksmi uz Brīvības gatves, savukārt ...

gallery icon
98

Teritorijā tikšot maksimāli saglabāti esošie koki - tiks saglabāti vismaz 25 koki, tai skaitā ozols un liepu stādījuma rinda gar Ropažu ielu, kā arī plānoti papildus apzaļumošanas pasākumi. Saglabātie koki tiks pielāgoti jaunajiem apstākļiem, tādējādi šobrīd nekopto koku izskats būtiski uzlabosies, tiks vairota drošība apkārtējai videi un pagarināts koku mūžs, norādīja VNĪ vadītājs.

"Ņemot vērā to, ka Teika ir rajons ar blīvu apbūvi, VNĪ saprot sabiedrības vēlmi pēc parka. Respektējot aktīvistu lūgumu un sabiedrības intereses, VNĪ pildīja doto solījumu nesteigties ar būvniecības uzsākšanu, līdz jautājums atkārtoti tiks izskatīts valdībā un Saeimā. VNĪ kā atbildīga kapitālsabiedrība rīkojas atbilstoši pieņemtajam lēmumam - apstiprinātā Saeimas, valdības lēmuma un pilsētas plānojuma ietvaros. Veiksim darbības objektā atbilstoši saskaņotam būvprojektam, par ko saņemtas visas nepieciešamās atļaujas un valsts drošības interesēm," skaidroja Griškevičs.

Atraktīvi cilvēki protestē pret Marsa parka apbūvi

Vairāk nekā 400 cilvēki Brīvības ielas garumā pulcējas protestā pret Valsts drošības dienesta (VDD) ēkas būvniecību bijušā velotreka "Marss" teritorijā.

gallery icon
50