112
2020. gada 23. septembris, 16:40

Rebenoka slepkavības lieta. Valsts policija nāk klajā ar svarīgu aicinājumu

Jauns.lv

Valsts policija, izmeklējot zvērināta advokāta Pāvela Rebenoka slepkavību, kas notika Garkalnes novada Langstiņos, Zariņu ielā, aicina atsaukties autovadītājus, kuri šajās dienās bija apkārtnē un kuru automašīnas ir aprīkotas ar videoreģistratoriem, portālam Jauns.lv pavēstīja likumsargu pārstāve Gita Gžibovska.

Policija lūdz atsaukties to transportlīdzekļu vadītājus, kuri 19. un 20. septembrī pārvietojās Langstiņu, Upesciema, Sunīšu, Amatnieku, Baltezera un Līču apkārtnē, kā arī pārējā Garkalnes novada Langstiņu ciemata teritorijā. Tāpat Valsts policija aicina sabiedrību, īpaši minēto apdzīvoto vietu iedzīvotājus, sniegt jebkuru informāciju, kas var būt noderīga izmeklēšanai.

“Ja Langstiņos un to apkaimē pēdējā laikā līdz 2020. gada 20. septembrim ir manītas aizdomīgas personas, transportlīdzekļi un fiksēti notikumi, kas, iespējams, saistāmi ar minēto noziegumu, par to arī jāziņo policijai,” norāda policijā.

Gžibovska saka: “Langstiņu iedzīvotāji tiek īpaši aicināti pievērst uzmanību savos īpašumos un arī blakus esošajās teritorijās atrastiem priekšmetiem, kuriem var būt nozīme izmeklēšanā (durvju atlaušanai piemērotiem rīkiem, attēlā redzamajam dēlim, svešam apģērbam, piemēram, jakai, biksēm, apaviem, cimdiem, maskai u.c. priekšmetiem), un kuri konkrētajā vietā atrodas bez izskaidrojama iemesla. Atrodot kādu no minētajiem priekšmetiem, policija lūdz tos saglabāt neskartā veidā un informēt Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes (VP GKrPP KIP) darbiniekus.”

“Gadījumos, kad būs nepieciešams augšupielādēt datu nesējos saglabātos datus, VP GKrPP KIP 1. nodaļas darbinieki ar Jums vienosies par veidu, kā to izdarīt,” norāda policijā.

“Informācijas sniegšanai sazinieties ar VP GKrPP KIP 1. nodaļas darbiniekiem pa e-pastu:  kipinfo20@vp.gov.lv vai arī pa tālruņa numuru 67075388 vai 67075257! Anonimitāte tiek garantēta,” sola likumsargi.

Nogalinātā advokāta Pāvela Rebenoka dzīvesvieta Langstiņos

gallery icon
6

Rebenoka slepkavība: kas ir zināms

  • Naktī uz svētdienu, 20. septembri, savās mājās Langstiņos tiek nogalināts zvērināts advokāts Pāvels Rebenoks.
  • Svētdienas rītā viņa kolēģis un jurists Mārtiņš Krieķis apstiprina informāciju un paziņo, ka izsludina 20 000 eiro par slepkavu atrašanu. Viņaprāt, notikusi pasūtījuma slepkavība.
  • Policija apstiprina, ka advokāts ir noslepkavots un uzsāk kriminālprocesu par slepkavību, ja tā ir saistīta ar laupīšanu (Krimināllikuma 117. pants), tomēr likumsargi izmeklē divas versijas: slepkavību, kas saistīta ar laupīšanu, kā arī otru – saistītu ar viņa profesionālo darbību.
  • Advokāta mājā strādā policija; likumsargi aptaujā apkārtnes iedzīvotājus.
  • Krieķis atklāj, ka sestdienas vakarā Rebenoks viesojies pie viņa un vēlu naktī devies mājās.
  • Atklājas, ka uzbrukuma brīdī viņš nebija viens – cietis ir arī viņa draugs un biznesa partneris Ingus Balandins. Policijas informācija medijiem ir visai skopa, taču Krieķis norāda, ka Balandinam nodarīti smagi miesas bojājumi.
  • Iekšlietu ministrs Sandris Ģirģens intervijās medijiem paziņo – neizskatās, ka Rebenoka noslepkavošanai būtu pasūtījuma raksturs, tomēr daudz ko no neoficiāli izskanējušā nekomentē, sakot, ka izmeklēšanas interesēs nedrīkst to darīt. 
  • Pirmdien, 21. septembrī, Valsts policija sasauc preses brīfingu, kurā paziņo, ka uzbrucēji bija trīs - ģērbušies melnās drēbēs un maskās, lietojuši cimdus.
  • Policija atklāj, ka Rebenokam uzbrukts mirklī, kad viņš bija mājās. Uzbrucēji iekļuva no sētas puses, atgrūžot vaļā durvis.
  • Advokāts sists ar rokām, kājām un terases dēļiem. Viens no dēļiem atrasts 200 metru attālumā no mājas, kas liecina, ka noziedznieki centās slēpt pēdas, nesot līdzi uzbrukumā pielietoto ieroci.
  • Rebenoka mājai nebija videonovērošanas un arī signalizāciju viņš slēdzis reti. Vien tad, kad devās prom uz ilgāku laiku, policijai pastāstīja otrs cietušais, kura vārdu likumsargi oficiāli neapstiprināja, tomēr pēc Krieķa teiktā ir zināms, ka tas ir Balandins.
  • Zināms, ka nolaupīta dārgu pulksteņu kolekcija un dārglietas, bet policija vēl precizē laupījuma sarakstu un apmērus. Seifs, pēc cietušā teiktā, nav paņemts.
  • Policija komentē arī ziņas par 2019. gadā Rebenokam izteiktajiem draudiem dzīvībai. Tas esot bijis kāds komentārs pie kāda raksta portālā. Likumsargi noskaidroja tā autoru un atklājās, ka tas ticis uzrakstīts "emociju uzplūdā". 

Nogalinātā advokāta Pāvela Rebenoka ekstravagantais dzīvesstils

Kopš šā gada februāra par ekonomikas ministra Ralfa Nemiro padomnieku ir kļuvis zvērināts advokāts un Nemiro bijušais advokātu biroja partneris ...

gallery icon
32