foto: Ritvars Stankevičs
FOTO: iestādot pīlādzi, ieskandina Pasaules talku
Sabiedrība
2020. gada 17. septembris, 19:20

FOTO: iestādot pīlādzi, ieskandina Pasaules talku

Jauns.lv

Šodien, starptautiskā un draudzīgā noskaņā, jau tradicionāli pie Māras dīķa tika ieskandināta Pasaules talka, kura gaidāma jau šo sestdien, 19. septembrī. Pasākuma ietvaros, pulcējoties Lielās Talkas vadībai, sadarbības partneriem un draugiem ne tikai no Latvijas, bet arī Dānijas, Vācijas un Brazīlijas, tika iestādīts latviešiem īpašs koks – pīlādzis.

Iestādot pīlādzi, ieskandina Pasaules talku

gallery icon
19

Atklājot pasākumu, Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme uzsvēra: "Jau šo sestdien, 19. septembrī, visa pasaule pievērsīsies talkošanas un labiekārtošanas darbiem Pasaules talkas ietvaros. Man ir gods, ka arī Latvijā šis notikums ik gadu kļūst arvien plašāks, apvienojot lielāku cilvēku pulku – gan Latvijas iedzīvotājus, gan ārvalstu iedzīvotājus, kur par savām mājām izvēlējušies mūsu valsti.

Tāpat aktīvi talkotāji ir arī diasporas latvieši, kuri solidarizējas ar saviem tautiešiem Latvijā, līdz ar ko varam teikt, ka esam unikāli šajā ziņā – mēs talkojam gan Latvijā, gan ieviešam un uzturam talkošanas tradīciju ikvienā citā valstī, kuru izvēlamies par savu mītnes zemi.

Tomēr šis gads mums visiem ir patiešām ļoti īpašs. Ejot uz cēlo mērķi – kļūt par zaļāko valsti pasaulē – mēs šogad ne tikai iestādīsim Laimes koku Rīgā pie Māras dīķa, bet arī atklāsim Latvijā pirmo Laimes koku parku Valdemārpilī, kur ikviens novada iedzīvotājs varēs iestādīt savu Laimes koku ar novēlējumu nākotnes paaudzēm un Latvijai. Es ar nepacietību gaidu sestdienu un ceru, ka katram no mums būs iespēja iestādīt savu Laimes koku zaļai un laimīgai nākotnei."