FOTO. Sporta pils teritorijā Rīgā tiks ierīkoti mazdārziņi
Sabiedrība
2020. gada 7. septembris, 10:38

FOTO. Sporta pils teritorijā Rīgā tiks ierīkoti mazdārziņi

Jauns.lv

Sporta pils teritorijas īpašnieki SIA Rotermann Latvia atbalstījuši rīdzinieku grupas iniciatīvu teritorijā ierīkot pagaidu pilsētas dārzus un ziedu pļavas, lai pašlaik neizmantoto teritoriju nodotu pilsētnieku lietošanā kā unikālu pilsētvides projektu. Rīdzinieki aicināti uz projekta prezentāciju un tikšanos 19. septembrī un pirmo talku 26. septembrī.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Teritorijā, kur līdz 2007. gadam atradās Rīgas Sporta pils, tiks ierīkoti pagaidu pilsētas dārzi un ziedu pļavas, kas rīdziniekiem būs pieejami no 2021. gada pavasara, taču ikvienam iespējams piedalīties jau šoruden. Idejas autore Renāte Prancāne, kura pati dzīvo blakus teritorijai, atklāj, ka ideja radusies, domājot par aizvien pieaugošu centra iedzīvotāju vēlmi pēc sasniedzama un mūsdienīga dārza un ārvalstu piemēriem, kur kopienas dārzi tiek ierīkoti neizmantotās teritorijās. Idejas autore ar domubiedriem vērsusies pie teritorijas īpašniekiem SIA Rotermann Latvia, kuri atsaukušies idejai un nodevuši teritoriju  bezpeļņas organizācijai bezatlīdzības īrē uz trim gadiem.

Nākamo trīs gadu laikā teritorijā tiks ierīkoti un atradīsies pilsētas mazdārziņi, kā arī ziedu pļavas dažādām kultūras un izglītības aktivitātēm. Iniciatīvas “Sporta pils dārzi” veidotāji min: “Kopienas dārziņi ir unikāls brīvā laika pavadīšanas veids, kas piedāvā drošu, sociāli iekļaujošu vidi un veicina pilsētas iedzīvotāju labklājību, pievēršoties veselīgākiem atpūtas veidiem. Vienlaicīgi kopienas dārziņi kalpo kā nerimstošs izzināšanas projekts, kura ietvaros bērniem un jauniešiem ir iespēja pieredzes veidā apgūt ekosistēmas procesus un piedzīvot dabas lomu cilvēka dzīvē.”

Projekta organizatori aicina Sporta pils teritorijai apkārt dzīvojošos rīdzniekus un visus interesentus piedalīties projekta prezentācijā un kopējā apspriešanā 19. septembrī plkst. 12:00 Sporta pils teritorijā (Kr. Barona iela 75, ar ieeju no Tērbatas ielas) un teritorijas sakopšanas talkās 26. septembrī un 3. oktobrī no 9:00 līdz 16:00.

Pieteikties dārziņu īrei būs iespējams sākot no janvāra, taču ikvienam uzcītīgam talciniekam dārziņš pirmajā gadā tiks piešķirts bez maksas. Vairāk informācijas par iniciatīvu iespējams iegūt sekojot Sporta pils dārzi Facebook lapā.