112
2020. gada 4. septembris, 21:14

Kaimiņienes vīrieti Drabešu pagastā apsūdz maza zēna nolaupīšanā; policija atsakās uzsākt kriminālprocesu

Degpunktā, TV3

Drabešu pagastā esošā Katrīnkalna daudzdzīvokļu mājās dzīvo vairākas ģimenes ar atvasēm. Bērnu bariņš teju katru dienu spēlējas pagalmā, bet vecāki viņiem atgādina būt piesardzīgiem, jo viens no kaimiņiem esot nejauks un pat mēģina puikas un meitenes iebiedēt, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

"Viņš vispār šeit ieradās dzīvot aptuveni pirms trīs gadiem," radījumam stāsta Ieva, kurai Katrīnkalnā dzīvo māte. "Ar to dienu arī šeit sākās problēmas." Sieviete stāsta, ka kaimiņš slikti izturoties pret bērniem, aizliedzot viņiem ārā rotaļāties un uzskatot, ka bērni pārvietojoties pa viņam piederošu teritoriju.

foto: ekrānuzņēmums no video
Markusa mamma Ieva

Vīrietis ir aptuveni 40 gadu vecs. Kaimiņiene Guļnara stāsta, ka neadekvātais vīrietis gandrīz katru dienu esot apreibinošo vielu ietekmē. "Vienreiz bija tā, ka es braucu pa galveno ceļu, un viņš ar busu brauca pretī man. Viņš ieraudzīja, ka es braucu un sāka braukt man virsū. Viņš laikam domāja, ka es pagriezīšu stūri un iebraukšu grāvī," stāsta sieviete. "Kad viņu ierauga, var pateikt, ka viņam ar galvu kaut kas nav kārtībā, ka viņš ir slims."

Kādu dienu pie vecmāmiņas Annas ciemos uz Katrīnkalnu atbraucis mazdēls Markuss. Viņš šogad uzsāk mācības 2.klasē. Puikas mamma Ieva, brīdi papļāpājusi ar omīti, izgāja pagalmā. Markuss tā vietā, lai rotaļātos ar draugu Kevinu, nezināmu iemeslu dēļ sēdēja nevēlamā kaimiņa busiņā.

Sievietes pārbijās un centās bērnu ar varu izraut no svešās automašīnas. "Es, ātrā solī skrienot klāt, vēru vaļā durvis, ņēmu bērnu ārā, pati vēl atsitu plecu. Vecāmamma, saprotot, ka situācija nav labvēlīga, pieskrēja priekšā mašīnai, un viņš turpināja lēnām braukt virsū," stāsta Ieva.

foto: ekrānuzņēmums no video
Markusa ome Anna

Vīrietis norādījis, ka sievietes notikušo nav nofilmējušas, tāpēc nespēšot neko pierādīt. Pēc tam viņš iegājis savā dzīvoklī.

Pēc aptuveni 15 minūtēm vīrietis atkal iznācis ārā, rokās nesot tīrīšanas līdzekli un lupatiņu. Pēc neilga brīža vīrietis sācis tīrīšanas darbus savā automašīnā, sparīgi mazgājot vietas, kur atradies bērns.

Ieva centusies vīrieti apturēt, jo policija jau bijusi ceļā. Policija pieņēmusi iesniegumus, kamēr iesaistītie gaidījuši, kādu sodu vīrietim piespriedīs. Pēc 20 dienām saņemtā atbilde šokējusi.

"Nolēma atteikties uzsākt kriminālprocesu, jo konkrētajā gadījumā personas rīcībā nav saskatāms krimināllikuma 153.panta 3.daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma sastāvs. Līdz ar to kriminālprocesa uzsākšanai nav pamata," lēmumu citē Ieva. Lieta izbeigta bez jebkāda soda piemērošanas.

foto: ekrānuzņēmums no video

Cēsu iecirkņa priekšnieks Aldis Pāže skaidro, ka viņam pieejamā informācija par notikušo atšķiras. Viņš saka, ka gan Markuss, gan Kevins apliecinājuši, ka ar varu neviens automašīnā netika ievilkts, un nevienam pāri darīts netika.

Guļnara, kura atradās blakus policijas ekipāžas busiņam apgalvo, ka dzirdējusi ko citu.

"Es stāvēju tieši pie mašīnas, kad Kevins liecināja. Kevins teica, ka Ivanovs ievilka aiz rokas Markusu tieši mašīnā un aiztaisīja durvis ciet," stāsta kaimiņiene. 

Tiesa, viss vēl nav beidzies. Iecirkņa priekšnieks apgalvo, ka cilvēki var droši lūgt lietu pārskatīt.