foto: LETA
CVK noraida "Jaunās saskaņas" lūgumu atcelt lēmumu par vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu
Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas.
Politika
2020. gada 3. septembris, 16:30

CVK noraida "Jaunās saskaņas" lūgumu atcelt lēmumu par vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu

Jauns.lv / LETA

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sēdē nolemts noraidīt "Jaunās saskaņas" (JS) sūdzību un lūgumu atcelt gan Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas lēmumu par galvaspilsētas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu, gan arī 97. un 144. vēlēšanu iecirkņu rezultātus. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka šajos iecirkņos balsu skaitīšanas laikā vēlēšanu kastēs tika konstatētas kopumā 627 vēlēšanu aploksnes bez iecirkņa zīmoga, kuras atbilstoši vēlēšanu likumā un CVK instrukcijā noteiktajam ir uzskatāmas par nederīgām un nav pieskaitītas kopējam vēlēšanu rezultātam.

Turklāt atsevišķiem cilvēkiem netika dota iespēja nobalsot mājās, jo pie viņiem neieradās vēlēšanu komisijas pārstāvji.

JS pārstāvis Jānis Kuzins CVK sēdē uzsvēra, ka fiksēti tikai tie gadījumi, kad cilvēki iesniedza sūdzību. Viņš pieļāva, ka bija vēl vairāk balsstiesīgo, kuriem netika dota iespēja nobalsot.

CVK oraidīja Kuzina lūgumu, jo, uzklausot visas iespējamās iesaistītās personas un izvērtējot lietas apstākļus, nekonstatēja faktus, kas apliecinātu, ka pārkāpumi ir tīši. Turklāt neesot gūts apliecinājums tam, ka šie pārkāpumi ietekmējuši vēlēšanu rezultātus.

Kā vēstīts, kopumā CVK saņemti četru kandidātu sarakstu - JS, partijas "Saskaņa", Latvijas Krievu savienības un partijas "Alternative" - pārstāvju iesniegumi par vēlēšanu rezultātu apstrīdēšanu.