Kultūra
2020. gada 1. septembris, 19:12

Skatītāji Nacionālajā operā turpmāk tiks ielaisti caur piecām atsevišķām ieejām

Jauns.lv

Latvijas Nacionālā opera un balets ar nepacietību gaida tikšanos ar saviem skatītājiem jau 2. septembrī, atklājot jauno sezonu ar Pētera Čaikovska baleta “Gulbju ezers” pirmizrādi. Pirms ēkas atvēršanas publikai ir veikta pilnīga Latvijas Nacionālās operas ēkas publiskās daļas dezinfekcija, lai šī būtu viena no drošākajām vietām Rīgā. Ar vislielāko atbildību esam parūpējušies par skatītāju plūsmas organizēšanu, distances nodrošināšanu un citiem piesardzības pasākumiem.

Latvijas Nacionālā opera un balets pirms apmeklējuma sirsnīgi aicina skatītājus atcerēties – ja jums ir kādas elpceļu saslimšanas pazīmes, lūdzu, ieprieciniet draugus ar savām ieejas biļetēm, bet jūs gan priecāsimies redzēt vēlāk – sveiku un veselu.

Lai izvairītos no drūzmēšanās, ieeja skatītājiem tiks nodrošināta pa piecām ieejām. Ieeja pa galvenajām durvīm no skvēra puses paredzēta skatītājiem parterā un beletāžā. Savukārt, ieeja balkonos – Aspazijas bulvāra pusē. Pie ēkas būs izvietotas norādes.

Iegādājoties biļetes, skatītāja vārds, uzvārds un kontaktinformācija ir ievadīta elektroniskajā sistēmā. Ja skatītājs vēlas biļeti nodot draugam vai mainās līdznācējs, kontaktinformācija pirms izrādes jāreģistrē šeit: https://www.bilesuparadize.lv/lv/person. Šos datus var mainīt neierobežoti. Ja plāni mainās pēdējā brīdī, skatītājs pie ieejas kontaktinformāciju norādīs anketā.

Apmeklējot izrādi, skatītāji pie ieejas tiks lūgti uzrādīt dokumentu ar fotogrāfiju, kurā minēts vārds un uzvārds (ID karte, skolēna, studenta vai pensionāra apliecība, autovadītāja apliecība u.c.). Ja vārds nesaskanēs ar biļetē norādīto vai dati iepriekš nebūs piefiksēti, skatītājam lūgsim aizpildīt anketu ar kontaktinformāciju.

Sēdvietas zālēs ir fiksētas un izvietotas atbilstoši noteikumiem, ievērojot viena metra distanci starp tām. Sēdvietas, ko izmantot nav paredzēts, ir aizsegtas. Lai pasargātu sevi un citus, lūdzam ievērot 2 m distanci starpbrīdī, kā arī pirms un pēc izrādes. Gan zālē, gan publiskajās telpās ir izvietotas norobežojošās lentas, kas palīdzēs izvairīties no drūzmēšanās.

Visas operas kafejnīcas darbojas, taču tajās ir noteikts maksimālais cilvēku skaits, kas vienlaikus drīkst uzturēties telpā (norādīts pie ieejas katrā kafejnīcā). Kafejnīcas apmeklējuma laikā jāievēro 2 m distanci.