Atraktīvi cilvēki protestē pret Marsa parka apbūvi

Vairāk nekā 400 cilvēki Brīvības ielas garumā pulcējas protestā pret Valsts drošības dienesta (VDD) ēkas būvniecību bijušā velotreka "Marss" teritorijā.

gallery icon
Sabiedrība
2020. gada 31. augusts, 08:43

"Marsa parka" aizstāvji ceļ trauksmi - aiz žoga dzirdamas zāģu skaņas

Jauns.lv / LETA

Šorīt pirms darbdienas sākuma "Marsa parka" teritorijā ieradusies tehnika un koku zāģētāji, informē "Marsa parka" aktīvistu pārstāve Gunita Piterāne.

Tehnika ir ievesta nožogotajā teritorijā, kurā cilvēki netiek ielaisti un iekšpusē jau skanot zāģa rūkšana. Savukārt ārpusē pie žoga stāvot policijas automašīna.

Aktīvisti izsludinājuši trauksmi un aicina ierasties visus, kuri var, lai aizstāvētu "Marsa parku" un neļautu nozāģēt kokus. Pašlaik notikumā vietā ieradušies aptuveni pieci aktīvisti.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" "Jaunās konservatīvās partijas" (JKP) pārstāve Linda Ozola notiekošo komentēja sakot, ka tā ir Latvijas politikas patiesā seja: "Pirms vēlēšanām visi smaida un sola parku aizstāvēt, nākamajā dienā pēc vēlēšanām, agrā rīta gaismiņā izsūta komandu kokus izzāģēt."

Savukārt JKP līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns visā vaino premjeru Krišjāni Kariņu (V). "Es zināju, ka tas notiks un brīdināju, bet patiesi pārsteidz cinisms, ka to dara jau nākamajā dienā. Ir pamats domāt, ka šo komandu (gaidīt līdz šodienai un tad cirst) ir devis Krišjānis Kariņš," raksta Bordāns.

Bijušā velotreka "Marss" teritorija Brīvības gatvē

gallery icon

Kā vēstīts, Rīgā, bijušā velotreka "Marss" vietā, plānots būvēt jaunu ēku Valsts drošības dienesta (VDD) vajadzībām, tādējādi varētu nebūt lemts piepildīties VEF rajona nekustamo īpašumu attīstītāju un iedzīvotāju iecerei šajā teritorijā izveidot parku.