foto: LETA
Kariņš mudina ministrijas aktīvāk pārskatīt savus izdevumus
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Politika
2020. gada 18. augusts, 23:14

Kariņš mudina ministrijas aktīvāk pārskatīt savus izdevumus

Jauns.lv / LETA

Pēc izdevumu pārskatīšanas ministrijās rastie 53,6 miljoni eiro ir pieticīga summa, tāpēc ministrijām vajadzētu aktīvāk pārskatīt savus izdevumus, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Premjers atzina, ka valstī ir daudz vajadzību, tāpēc nepieciešams rast risinājumus, un viens virziens ir atgriezties pie ministriju izdevumu pārskatīšanas.

"Ministrijas atrada ap 54 miljoniem eiro, kas pret desmit miljardu eiro apjomīgo valsts budžetu ir pieticīgi. Nedomāju, ka visa budžeta nauda tiek optimāli izmantota," klāstīja Kariņš.

Premjers šodien valdības sēdē esot mudinājis ministrus pašiem aktīvāk vērtēt iespējamās rezerves. "Pārkārtojot, ir jārod finansējums. Piemēram, Izglītības un zinātnes ministrija no saviem resursiem atbrīvoja naudu augstskolu pedagogu algu celšanai no septembra," norādīja Ministru prezidents.

Jau ziņots, ka pēc izdevumu pārskatīšanas ministrijās rasti 53,6 miljoni eiro prioritāšu finansēšanai, otrdien valdību informēja Finanšu ministrija (FM).

Šodien ministri uzklausīja FM sagatavoto informatīvo ziņojumu par valsts budžeta izdevumu 2021., 2022. un 2023.gadam pārskatīšanas rezultātiem.

Izdevumu pārskatīšanas rezultātā 2021.gadam ir rasti finanšu resursi 53,6 miljonu eiro apmērā, no kuriem 13,1 miljons eiro novirzāms kopējās fiskālās telpas uzlabošanai, savukārt 40,5 miljoni eiro ministriju aktuālajām prioritātēm.