foto: Juris Rozenbergs
Spilves lidlaukā ar iespaidīgu avio šovu atzīmē Latvijas aviācijas svētku simtgadi
Cilvēki Spilves lidlaukā vēro avio šovu.
Sabiedrība
2020. gada 15. augusts, 20:10

Spilves lidlaukā ar iespaidīgu avio šovu atzīmē Latvijas aviācijas svētku simtgadi

Jauns.lv

Rīgas svētku laikā šodien Spilves lidlaukā tika atzīmēta Latvijas aviācijas svētku simtgade.

Spilves lidlaukā atzīmē Latvijas aviācijas svētku simtgadi

Rīgas svētku laikā 15.augustā Spilves lidlaukā atzīmēja Latvijas aviācijas svētku simtgadi.

gallery icon
87

Šodien no plkst.12 līdz 18 Spilves lidlaukā apmeklētājiem bija iespēja doties īpašā pastaigā, kas izveidota par godu aviācijas svētku simtgadei. Tās laikā varēja uzzināt interesantus faktus par Latvijas aviācijas vēsturi un mūsdienām.

Lidlaukā varēja apskatīt dažādu paaudžu un veidu lidaparātus, uzzināt par to specifiku un vēsturi. Tāpat pasākumā bija redzams īpašs un Latvijā vēl nekad nebijis gaisa kuģis.

foto: Juris Rozenbergs
Cilvēki Spilves lidlaukā vēro avio šovu.

Savukārt uz Spilves skrejceļa dienas gaitā pacēlās un nolaidās dažādu paaudžu lidaparāti. Skatītājiem bija iespēja vērot arī Jurģa Kairisa paraugdemonstrējumus, kā arī vēsturisko lidaparātu lidojumus. Tāpat varēja vērot izpletņlēcēju paraugdemonstrējumus.

Arī Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" piedalījās aviācijas svētkos ar īpašu "Airbus A220-300" lidmašīnas zemo pārlidojumu. Lidmašīnu vadīja pieredzējuši un augsti kvalificēti piloti no Latvijas.

Spilves lidostā bija apskatāmas arī "airBaltic" Pilotu akadēmijas izmantotās "Diamond DA40" mācību lidmašīnas. Tāpat interesentiem bija iespēja no "airBaltic" Pilotu akadēmijas pašreizējiem studentiem un instruktoriem uzzināt vairāk par pilota profesiju.

Pasākuma laikā darbojās vietējais FM radio, tādēļ apmeklētāji tika aicināti ņemt līdzi pārnēsājamos radioaparātus vai austiņas viedtālruņiem, jo visas dienas garumā, īpaši izveidotā radio frekvencē, bija iespēja klausīties izglītojošu un izklaidējošu programmu saistībā ar aviāciju.