foto: AFP/Scanpix
Piketā paudīs atbalstu Baltkrievijā protestējošajiem iedzīvotājiem
Protesti Baltkrievijā.
Sabiedrība
2020. gada 11. augusts, 00:17

Piketā paudīs atbalstu Baltkrievijā protestējošajiem iedzīvotājiem

Jauns.lv / LETA

Trešdien, 12.augustā, plkst.18 Rīgā, iepretim Baltkrievijas vēstniecībai, notiks pikets, lai paustu atbalstu Baltkrievijas sabiedrībai, kas iebilst pret prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu, sociālajos tīklos vēsta bijusī Saeimas deputāte Lolita Čigāne.

"Mums pietika ar šo, lai mēs varētu brīvi pulcēties un paust atbalstu Baltkrievijas sabiedrībai, kura tiek apspiesta, sista, šauta un nīdēta par vēlmi dzīvot godīgā valstī," raksta Čigāne.

Pikets notiks pie Jēzus baznīcas, Elijas ielā 18, plkst.18.

Čigāne ierakstam pievienojusi fotogrāfiju, kurā redzams, ka pikets Rīgas domē jau ir saskaņots.

Kā ziņots, Baltkrievijas policija, liekot lietā trokšņa granātas un ūdens lielgabalus, izklīdināja protestus, kas valsts lielākajās pilsētās svētdienas vakarā sākās pēc prezidenta vēlēšanām, kuru rezultāti, kā apgalvo opozīcija, ir viltoti.

Minskā aizturēti vairāk nekā 50 cilvēku, bet visā valstī - vairāk nekā 120, liecina cilvēktiesību aktīvistu organizācijas "Vjasna" aplēses. Baltkrievijas Iekšlietu ministrijas preses dienestā norāda, ka aizturēti aptuveni 3000 cilvēku.

Kā redzams raidsabiedrības publicētajos kadros, vairāku gados jaunu protestētāju sejas klātas asinīm. Policija pret pamatā gados jaunajiem protestētājiem pielietoja pārmērīgu spēku, sacīja cilvēktiesību aktīvistu organizācijas "Vjasna" vadītājs Aless Bjaļackis.