foto: LETA
Kariņš nesaskata nepieciešamību patlaban mainīt Covid-19 dēļ ieviestos ierobežojumus
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Sabiedrība
2020. gada 10. augusts, 20:47

Kariņš nesaskata nepieciešamību patlaban mainīt Covid-19 dēļ ieviestos ierobežojumus

Jauns.lv / LETA

Pašlaik nav indikāciju, kas liktu domāt par nepieciešamību Latvijā mainīt Covid-19 izplatības ierobežošanai ieviestos ierobežojumus, uzskata Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Koalīcijā jautājums par ierobežojumu iespējamu pārskatīšanu šodien netika apspriests, jo vienlaikus ar valdības partneru tikšanos par minēto jautājumu runāts Veselības ministrijā, līdz ar to premjeram pagaidām neesot informācija par to, kā noslēgusies sanāksme ministrijā.

"Tagad nav tas laiks kaut kādas prasības mīkstināt. Latvija slimības izplatības ziņā ir izņēmuma valsts, jo pat pie kaimiņiem slimības rādītāji pieaug straujāk. Mūs glābj tas, ka starp valsts iedzīvotājiem slimība tika veiksmīgi apkarota, pateicoties kopīgiem spēkiem, taču ar atjaunotu ceļošanu, kur teju ikviens galamērķi ir ar lielāku saslimstības rādītāju, ir lielāks risks saslimt," teica politiķis.

Viņaprāt, patlaban nav tādu indikāciju, kas liktu mīkstināt vai pastiprināt ierobežojumus.

Kā ziņots, kopš 7.augusta pašizolācija jāievēro arī pēc viesošanās Sanmarīno, Nīderlandē, Islandē, Polijā un Kiprā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) jaunākie apkopotie dati.

Pieaugot Covid-19 saslimstībai Eiropā, turpmāk divu nedēļu pašizolācija būs jāievēro, atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur kopumā 17 Eiropas Savienības (ES) vai Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstīm, kā arī caur Monako, Andoru, Sanmarīno.