foto: LETA
Noraida pārmetumus par bezdarbību saistībā ar Rīgas tūrisma attīstības biroja iespējamām nelikumībām
Rīgas domes ēka.
Sabiedrība
2020. gada 4. augusts, 11:26

Noraida pārmetumus par bezdarbību saistībā ar Rīgas tūrisma attīstības biroja iespējamām nelikumībām

Jauns.lv / LETA

Rīgas domes pagaidu administrācija noraida pārmetumus par bezdarbību saistībā ar iespējamām nelikumībām Rīgas tūrisma attīstības birojā (RTAB), informēja pagaidu administrācijas padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Jana Jentkus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc Guntara Grīnvalda trauksmes celšanas pagaidu administrācija uzdevusi Rīgas domes Birokrātijas apkarošanas centram sniegt atzinumu par iespējamiem pārkāpumiem RTAB. Atzinums tika skatīts sasauktajā RTAB dibinātāju sapulcē.

Ņemot vērā, ka sapulcē dalībnieku uzskati par juridiskām niansēm attiecībā uz amatpersonas statusu atšķīrās, tika lūgts Valsts ieņēmumu dienesta viedoklis. Tas ir saņemts un RTAB vadība jau ir rīkojusies atbilstoši sniegtajām norādēm un normatīvajiem regulējumiem, norādīja Jenkus.

Savukārt Jāņa Jenža rīkojuma parakstīšana par iecelšanu biroja direktora amatā jau tiek skatīta tiesībsargājošajās iestādēs. Tas arī būs viens no galvenajiem punktiem nākamās RTAB dibinātāju sapulces dienas kārtībā, norādīja Jentkus.

Kā ziņots, partijas "Saskaņa" Rīgas domes deputāta amata kandidāts, bijušais RTAB valdes priekšsēdētājs Grīnvalds sūdzas par pagaidu administrācijas bezdarbību, nenovēršot likuma pārkāpumus.

Viņš kā trauksmes cēlājs esot ziņojis, ka RTAB valdes loceklis Jenzis parakstījis rīkojumu par sevis iecelšanu biroja direktora amatā.

Turklāt visi valdes locekļi - valdes priekšsēdētājs Jenzis, valdes locekles Ieva Lasmane un Eva Juhņēviča, nav noteikuši sevi par amatpersonām, līdz ar to nav iesnieguši amatpersonu deklarācijas.

Grīnvalds no Rīgas pilsētas pagaidu administrācijas neesot saņēmis atbildi uz tai sniegto informāciju par iespējamiem normatīvo aktu pārkāpumiem. Līdz ar to politiķis uzskata, ka pagaidu administrācija ar savu bezdarbību piesedz nelikumības.

Grīnvalds nolēmis vērsties pie Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP), lai ziņotu, par ministra ieceltās administrācijas bezdarbību.

Jau ziņots, ka Grīnvalds jau iepriekš vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) par dokumentu iespējamu viltošanu RTAB.

RTAB 2019.gada pavasarī tika ierauts korupcijas skandālā, kad KNAB sāka kriminālprocesu pret RTAB amatpersonām par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu un krāpšanu.

Tobrīd RTAB valdē strādāja Rīgas domniece Vita Jermoloviča (GKR), domnieks Maksims Tolstojs (S) un Guntars Grīnvalds, taču drīzumā gan Jermoloviča, gan Tolstojs amatus atstāja.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās