112
2020. gada 3. augusts, 18:23

Divi no Liepājas-Rucavas šosejas sadursmē cietušajiem pēc operācijām atrodas reanimācijas nodaļā

Jauns.lv / LETA

Divi nedēļas nogalē Kurzemē notikušajā autobusa un vieglā auto sadursmē cietušie pēc veiktajām operācijām atrodas reanimācijas nodaļā, pastāstīja Liepājas reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase.

Viņa klāstīja, ka kopumā pēc negadījuma ārstniecības iestādē nogādāti četri cietušie. Divi no viņiem turpina ārstēties ambulatori.

Savukārt vēl diviem - sievietei un vīrietim - bijušas politraumas, un viņi ievietoti reanimācijā. Abiem veiktas operācijas, un cietušie joprojām atrodas intensīvajā terapijā. Grase atklāja, ka vienā no gadījumiem bija nepieciešama sarežģīta mugurkaula operācija.

Jau ziņots, ka svētdien uz Liepājas-Rucavas šosejas pie pagrieziena uz Jūrmalciemu notikušajā autobusa un vieglās automašīnas sadursmē cietuši kopumā deviņi cilvēki.

Negadījums noticis ap pulksten 12.30 uz Liepājas-Rucavas šosejas pie pagrieziena uz Jūrmalciemu. Valsts policija izmeklēšanas laikā centīsies noskaidrot ceļu satiksmes negadījuma cēloņus.

Ceļa satiksmes negadījumā bija iesaistīts autobuss, kurš bija devies maršrutā Klaipēda-Rīga.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša apstiprināja, ka kopējais attiecīgajā ceļu satiksmes negadījumā cietušo skaits ir deviņi, no kuriem četri cilvēki nogādāti ārstniecības iestādē.

Diviem no ārstniecības iestādēs nogādātajiem ir vidēji smagas traumas, bet diviem - vieglākas traumas. Notikuma vietā mediķi apskatīja arī citus ceļu satiksmes negadījumā iesaistītos. Piecos gadījumos sniegtas ambulatoras konsultācijas, bet nogādāt slimnīcā nebija nepieciešams. Notikuma vietā darbojās kopumā piecas mediķu brigādes.