foto: Publicitātes
Izaicinošs piedzīvojums uz absurda robežas - tiešsaistē varēs lūkot Nastavševa neparasto projektu "Melnraksts"
Kadrs no izrādes.
Kultūra
2020. gada 23. jūlijs, 19:11

Izaicinošs piedzīvojums uz absurda robežas - tiešsaistē varēs lūkot Nastavševa neparasto projektu "Melnraksts"

Jauns.lv

24. jūlijā, 6. un 26. augustā interneta vidē būs tiešsaistē iespējams noskatīties plašu rezonansi izraisījušo projektu "Melnraksts".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris kopīgā projektā ar Starptautisko Vasaras mākslas festivālu “Točka dostupa” (Pēterburga) piedāvā teātra skatītāju uzmanībai online formāta izrādi: lugu-labirintu par saistību starp laikiem, cilvēkiem un spokiem pēc mūsdienu krievu autora Sergeja Uhanova lugas “Melnraksts” motīviem; režisors Vladislavs Nastavševs.

Izrādē piedalās: Anatolijs Fečins, Dana Bjorka, Maksims Busels, Veronika Plotņikova/Darja Fečina.

Pirmo reizi 136 gadu laikā, kopš pastāv Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris, par izrādes platformu kļuvis internets. Un Sergeja Uhanova, mūsdienu krievu dzejnieka, prozaiķa un dramaturga luga ir kā radīta šādam radošam eksperimentam. Skatītājus sagaida ne tikai paradoksāls, ironisks un daudzšķautnains stāsts par jūtām un saprātu, bet arī principiāli jauns formāts.

"Mēs visi dzīvojam spoku un ēnu ieskauti: atmiņas un pārdomas, pieredze un fantāzijas, nožēla un cerības ir neatņemama realitātes daļa. Bet dažkārt tā ir vienīgā iespējamā realitāte, vai tas būtu pēc mūsu izvēles, vai tāpēc, ka izvēles nav. Lai gan vienmēr iespējams sākt no baltas lapas," teikts izrādes anotācijā. "Šīs lugas varoņiem viens otram noteikti ir ko teikt: ģimenes noslēpumu, kaislību un dīvainību viņu dzīvēs pietiktu vairākiem seriāliem. Jo vairāk, ja katrs no viņiem uzskata, ka viņam ir tiesības pārrakstīt scenāriju pēc kārtējās sērijas, pārslēdzoties no detektīva uz melodrāmu un no mistikas uz komēdiju. Nozīmju, kalambūru un slēptu citātu labirints apaug ar katru sižeta pavērsienu, bet mums vien atliek minēt, kāds būs fināls, un sekot varoņiem labirinta sirdī." Biļetes iegādājamas bezrindas.lv.