foto: Publicitātes foto
Brīvdienu ceļvedis: ko darīt 1. un 2 augustā? Cietokšņa Komēta, Jūrmalas Pīķa dāma un Gaujas plostnieki
Liepājas Beberliņos ikgadējās kabeļveikborda sacensību bezmaksas koncertā uz skatuves kāps instrumentālā roka trio “Doni Tondo”.
Kultūra
2020. gada 1. augusts, 08:08

Brīvdienu ceļvedis: ko darīt 1. un 2 augustā? Cietokšņa Komēta, Jūrmalas Pīķa dāma un Gaujas plostnieki

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Pilnā sparā visā valstī norisinās brīvdabas festivāli un pilsētu svētki. Šajā nedēļas nogalē savus svētkus svinēs Rēzeknē, Ventspilī, Alūksnē, Limbažos un Pārgaujā, bet Strenčos notiks ikgadējie Plostnieku svētki.

Rīdzinieki aicināti doties uz Daugavgrīvas cietoksni, kut notiks festivāls “Komēta”, kas aicinās praktizēt brīvību caur mūziku, dejošanu, lekcijām, darbnīcām, performancēm un sarunām. Liepājā Karostā notiks ikgadējās kabeļveikborda sacensības, kas noslēgsies ar bezmaksas brīvdabas koncertu, bet Jūrmalas vasarnīcas teātra „Fabrica” telpās būs piecas pirmizrādes uzvedumam, kas tapis pēc Aleksandra Puškina slavenā stāsta “Pīķa dāma” motīviem. Vēl sestdien varat doties uz Slīteres kukaiņu nakti vai Starptautisko motociklistu saietu Madonā.

Jaunas izstādes šonedēļ nekur tālu nav jāmeklē – atliek vien iziet pastaigā pa Vecrīgu, un to vesels birums! Grāmatu namā „Valters un Rapa” skatāma Ausmas Gašperes, bet galerijā „Jēkabs” Intas Celmiņas gleznu izstāde. Daudzus Fotogrāfijas muzejā pārsteigs starptautiskais projekts „Wunderkammer”, bet Rīgas mākslas telpā - Rasas Šulcas Dvīņu paradokss. Savukārt Arhitektūras muzejā atcerēsimies izcilo arhitektu Andreju Holcmani.

Nākamā lapa: 1. Festivāls „Komēta” Daugavgrīvas cietoksnī