foto: LETA
Mērsragā nepilngadīgais alkohola reibumā izraisa avāriju ar zagtu automašīnu
Ilustratīvs attēls.
112
2020. gada 3. jūlijs, 13:13

Mērsragā nepilngadīgais alkohola reibumā izraisa avāriju ar zagtu automašīnu

Jauns.lv / LETA

Šonakt Valsts policijā saņemts informācija par to, ka Mērsragā ir noticis ceļu satiksmes negadījums, kā rezultātā ir bojāta laterna un elektrības sadales skapis. Noskaidrots, ka automašīnu vadījis nepilngadīgs jaunietis, būdams alkohola reibumā un bez vadīšanas tiesībām. Pati automašīna netika nodota viņam lietošanā, bet gan viņš to bija nozadzis no nožogotas teritorijas Mērsragā, informē Valsts policijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

3.jūlijā ap pulksten 00:50 Mērsragā, Ozolu ielā notikusi avārija – jaunietis, vadot transportlīdzekli, iebrauca stabā. Avāriju izdzirdēja Mērsraga iedzīvotājs, kurš devās uz notikuma vietu un, redzot, ka jaunietis kāpj ārā no automašīnas, viņu apturēja un izsauca Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas. 

Likumsargi, ierodoties notikuma vietā, noskaidroja, ka 17 gadīgais jaunietis vadījis transportlīdzekli, būdams 2,2 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Skaidrojot automašīnas izcelsmi un īpašnieku noskaidrots, ka automašīna “Opel” ir zagta, par ko pats automašīnas īpašnieks vēl nebija zinājis. Automašīna tika nozagta no netālu esošas, nožogotas, bet neaizslēgtas teritorijas Mērsragā. Savukārt transportlīdzeklī atradās automašīnas atslēgas, kas atviegloja zaglim ar minēto automašīnu aizbraukt.

Valsts policija Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par automašīnas zādzību un par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Tāpat ir pieņemts administratīvā pārkāpuma lēmums par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu un trešās personas mantas bojāšanu – laternas un elektrības sadales skapja. 

Saskaņā ar Krimināllikumu, par svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu nolaupīšanu (zādzība), soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.