foto: LETA
Tiesa pagarinājusi apcietinājumu vienai VID kukuļošanas lietā iesaistītai personai
Valsts Ieņēmuma dienesta ēka.
112
2020. gada 3. jūlijs, 12:40

Tiesa pagarinājusi apcietinājumu vienai VID kukuļošanas lietā iesaistītai personai

Jauns.lv / LETA

Tiesa šonedēļ uz diviem mēnešiem pagarinājusi apcietinājumu vienai personai, kura jūnija vidū tika apcietināta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) 65 000 eiro kukuļošanas mēģinājuma lietā, pavēstīja VID pārstāvis Andrejs Vaivars.

Vēl četrām lietā iesaistītajām personām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, tostarp vienai personai - atbrīvošana pret drošības naudu 15 000 eiro apmērā.

Vaivars piebilda, ka šajā lietā aizdomās turētā VID darbiniece joprojām uz izmeklēšanas laiku ar VID ģenerāldirektores rīkojumu līdz izmeklēšanas beigām ir atstādināta no amata pienākumu veikšanas bez iespējas saņemt darba algu. Aizdomās turētā darbiniece joprojām ir VID štatā un atlūgumu nav rakstījusi, pauda Vaivars.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka apcietinājumā paturētais aizdomās turētais ir bijušais ilggadējs VID darbinieks Sandis Ozoliņš, kurš tagad strādā Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrā.

Jau ziņots, ka VID Iekšējās drošības pārvalde jūnijā aizturēja organizētu personu grupu, kas pieprasīja kukuli 65 000 eiro apmērā ar mērķi to nodot VID amatpersonai.

VID informēja, ka minētā summa prasīta ar mērķi panākt, lai VID amatpersona, izmantojot dienesta stāvokli, nodrošinātu padziļinātu un tendēti nelabvēlīgu pārbaužu veikšanu attiecībā pret konkrētiem uzņēmumiem.

Par aizdomās turētajām atzītas divas bijušās VID amatpersonas, kā arī viena esošā VID amatpersona.

Kopumā izmeklēšanas laikā piecām noziedzīgajā nodarījumā iesaistītajām personām piemērots aizdomās turētā statuss, bet divām no aizdomās turētajām personām tiesa piemēroja ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli - apcietinājumu.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš vēstīja, ka kukuļošanas mēģinājums esot saistīts ar tehniskā sāls iepirkumu autoceļu uzturēšanai un aizturētās grupas centrā ir Ozoliņš.