Kultūra
2020. gada 3. jūlijs, 09:36

Mazajā Mežotnes pilī pianists Georgijs Osokins atskaņos Šopēna skaņdarbus

LETA

Mazajā Mežotnes pilī šodien plkst.20 ar solokoncertu uzstāsies pianists Georgijs Osokins, informē Pētera Vaska vārdā nosauktā fonda pārstāve Regīna Deičmane.

Pianists Osokins šoreiz savam koncertam izvēlējies sava iecienītākā skaņraža - poļu komponista Friderika Šopēna - skaņdarbus. Divdaļīgajā koncertā skanēs Šopēna polonēzes, mazurkas, etīdes un fantāzijas. Šajā dienā atklās arī mākslinieku Helēnas un Ivara Heinrihsonu darbu izstādi.

Deičmane norādīja, ka pēc fināla Šopēna konkursā 2015.gadā, pianists kļuva "par sensāciju, no kritiķiem izpelnoties epitetus neparedzams, pārāk revolucionārs, lai būtu uzvarētājs". Kopš piedalīšanās konkursā Osokins aicināts uzstāties daudzās pasaules valstīs un prestižos festivālos.

Īpaša pianista firmas zīme ir Šopēna mūzika. Britu ierakstu kompānijas "Piano Classics" paspārnē izdots Osokina solo albums ar vēlīnajiem Šopēna opusiem, izpelnoties pozitīvas recenzijas.

Koncerts norisināsies, ievērojot visus valstī noteiktos drošības pasākumus un atļauto apmeklētāju skaitu. Savukārt biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" tīklā.