112
2020. gada 2. jūlijs, 22:42

Taksometra vadītājs Rīgā piedzīvo vienu no dzīves satraucošākajiem braucieniem

Jauns.lv

Kādam taksistam, kas pusdienlaikā vadāja klientus pa Rīgas centru, mierīga un saulaina darba diena pēkšņi pārvērtās īstā murgā, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viss sākās, kad taksists Vecrīgā uzņēma automašīnā savu pastāvīgo klientu. Viņam bija jānokļūst līdz Āgenskalnam. Pa ceļam šoferis ar pasažieri aktīvi sarunājās, taču vienā brīdī pasažiera balss aprāvās pusvārdā.

Nojaušot ko nelāgu, vadītājs samazināja braukšanas ātrumu un konstatēja, ka klientam iestājusies bezsamaņa. Tobrīd šoferis jau bija pārbraucis pāri Akmens tiltam un atradās netālu no Eduarda Smiļģa ielas.

Ilgi nedomājot, šoferis pieņēma lēmumu piebraukt pie pašvaldības policijas iecirkņa teritorijas, lai palūgtu kādam no darbiniekiem nelaimē nonākušajam sniegt pirmo palīdzību. 

foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Degpunktā"

"Kolēģis izkāpa no mašīnas, piegāja klāt, apskatījās, ka persona, kas sēž aizmugurē, ir bezsamaņā, neelpo, viņam jau bija iestājies tāds skābekļa trūkums organismā, ka āda bija palikusi bālgani zila," raidījumam "Degpunktā" atklāja Rīgas pašvaldības policijas inpektors Normunds Ziemelis.

Inspektori izsauca uz notikuma vietu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, bet paši uzsāka vīrieša atdzīvināšanas pasākumus - sirds masāžu. Policisti darbojušies aptuveni 8 minūtes, līdz ieradušies mediķi, kas pārņēmuši darbu.

Pagāja vēl dažas neziņas minūtes, līdz aktīvā elpināšana un sirds masāža deva rezultātus - vīrietim parādījās pulss.