Roberts Zīle ievēlēts par Eiropas Konservatīvo un reformistu grupas viceprezidentu
Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle saņēmis partijas biedru atzinību.
Politika
2016. gada 20. decembris, 12:44

Roberts Zīle ievēlēts par Eiropas Konservatīvo un reformistu grupas viceprezidentu

Jauns.lv

Latviju pārstāvošais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Roberts Zīle (VL-TB/LNNK) ievēlēts par EP Eiropas Konservatīvo un reformistu grupas (ECR) viceprezidentu.

Kā informēja deputāta birojā, Zīle ievēlēts vienlaicīgi ar minētās Eiropas Konservatīvo un reformistu frakcijas priekšsēdētāja vēlēšanām. Tajās atkārtoti tikai apstiprināts grupas vadošā politiskā spēka Lielbritānijas konservatīvo partijas līdzšinējais priekšsēdētājs Sajeds Kamals.

"Ņemot vērā neseno Lielbritānijas referendumu un faktu, ka mūsu grupā ietilpst vadošā britu Konservatīvā partija, ir būtiski rūpēties par grupas paplašināšanos. Vienmēr ir svarīgi uzrunāt jaunus partnerus, kas ir par Eiropas Savienību (ES), taču vienlaicīgi par tās būtiskām reformām - citādākām nekā [Eiropas Komisijas prezidenta Žana Kloda] Junkera Eiropas nākotnes plāns," izteicās politiķis.

Zīle EP ir loceklis Transporta un tūrisma komitejā. Tāpat viņš darbojas Izmeklēšanas komitejā, kuras uzdevums ir pārbaudīt apgalvojumus par iespējamiem pārkāpumiem un administratīvām kļūmēm Savienības tiesību aktu piemērošanā attiecībā uz nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, nodokļu apiešanu un izvairīšanos no nodokļu maksāšanas. Zīle pārstāvēts arī delegācijā attiecībām ar Japānu.

Kā aizstājējs politiķis darbojas arī EP Ekonomikas un monetārā komitejā, delegācijā ES un Čīles apvienotajā parlamentārajā komitejā, delegācijā attiecībām ar Dienvidamerikas valstu ekonomisko apvienību "Mercosur", kā arī delegācijā Eiropas un Latīņamerikas parlamentārajā asamblejā.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA